Līdzdalībai nav vecuma!

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

17. oktobrī Ludzā notika diskusija “Līdzdalībai nav vecuma”, kurā piedalīties tika aicināti Ludzas novada pensionāri. Diskusijas moderatore Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele savā uzrunā pateicās  “Zelta fonda” pārstāvjiem par darbu, ko viņi ieguldīja mūsu novada attīstībā un jaunās paaudzes audzināšanā, informē Ludzas novada pašvaldība.

Domes priekšsēdētāja uzsvēra, ka senioru dzīves pieredze, padomi un līdzdalība sabiedriskajās aktivitātēs ir ļoti svarīga un nepieciešama visās dzīves jomās.

Pasākumā piedalījās 84 pensijas vecuma Ludzas novada iedzīvotāji, pašvaldības vadība un iestāžu vadītāji. Sarunas pirmā daļa bija informatīva. Ludzas Tautas nama direktore V. Razumovska pastāstīja par senioru pašdarbības kolektīviem, kas aktīvi darbojas un gaida arī jaunus dalībniekus. Valentīna Razumovska piedāvāja kopīgiem spēkiem izveidot tautas teātri vai vēl kādu radošu kolektīvu, kurā savus talantus varētu izkopt dažādu paaudžu pārstāvji. Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra direktore Eleonora Obrumāne aicināja seniorus uz interešu izglītības pulciņiem. Tā būtu iespēja darboties gan kā pulciņu dalībniekiem, gan kā brīvprātīgajiem nodarbību vadītājiem – nodot savu pieredzi, prasmi bērniem un jauniešiem. Pensionāri atbalstīja idejas organizēt svešvalodu un deju nodarbības. Ludzas novada Sociālā dienesta vadītāja Lilita Gorbunova-Kozlova informēja par pabalstu veidiem un apmēriem. SIA “Ludzas rajona slimnīca” valdes priekšsēdētājs Juris Atstupens pastāstīja par rehabilitācijas un veselības stāvokļa uzlabošanas iespējām mūsu novadā.

Pasākuma otrajā daļā tika pārrunātas iespējas Ludzas novada pensijas vecuma iedzīvotājiem piedalīties kultūras, aktīvās atpūtas pasākumos un sabiedriskajās aktivitātēs. Diskusijas dalībnieki labprāt atsaucās pamudinājumam veidot Ludzas novada pensionāru biedrību. Uzreiz arī tika izvirzīti topošās biedrības valdes kandidāti. Organizācijas valdē tika ievēlēti: Vera Putāne, Leonīds Maslovskis, Igors Kraģis, Genovefa Leščinska, Antoņina Stepičeva, Gaļina Iļjenkova, Veneranda Cavro, Antonija Leščinska, Jevģēnijs Slišāns.

Pensionāri uzdeva domes priekšsēdētājai jautājumus un arī izteica dažādus ierosinājumus par pilsētvides labiekārtošanu, infrastruktūras sakārtošanu, pasākumu organizēšanu. Diskusija turpinājās neformālā gaisotnē pie tējas tases. SIA “Ludzas maiznīca” parūpējās, lai senioriem sarunas vestos pie vēlīgi klāta galda.


Написать комментарий