Daugavpilī nolija „Zvaigžņu lietus”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 18.oktobrī, Daugavpils Kultūras pilī tika atklāta slavena pilsētas fotokorespondenta Jurija Dunaiska fotoizstāde „Zvaigžņu lietus Daugavpilī”, kas aizsāka Kultūras pils jubilejai veltīto pasākumu ciklu.

Kultūras pils foajē rotā ap četrdesmit slavenību portreti, to vidū Oļega Gazmanova, Sergeja Penkina, Irinas Muravjovas, Arņa Līcīša, Raimonda Paula, Ņinas Usatovas, Olgas Kabo, Vlada Topalova, Mihaila Zadornova un vairāku citu „zvaigžņu” portreti.

Jurijs Dunaiskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka izstādei izvēlējies darbus, kas tapuši divdesmit gadu laikā, to vidū ir darbi, kas tika uzņemti uz melnbaltās padomju filmiņas „Svema” vai ar krāsainās filmiņas fotoaparātu. „Izstādē nav piedāvātas visas „zvaigžņu” fotogrāfijas, centos izvēlēties interesantākas, tādas, kas atspoguļo noskaņojumu, emocijas. Piemēram, lai patīkami pārsteigtu epatāžas karali Borisu Moisejevu, kura koncerts drīzumā notiks Kultūras pilī, nolēmu viņu portretu ievietot ekspozīcijas sākumā”, - dalījās autors.

Ar katru fotogrāfiju saistītas dažādas atmiņas – gan patīkamas, gan ne visai labas. Jurijs līdz šim laikam atceras, ka, lai uztaisītu nelielu fotoreportāžu, gandrīz 5 stundas gaidīja dziedātāju Lolitu, kura pēc koncerta ļoti ilgi bija aizņemta. Atceras neatkārtojamo Juriju Stojanovu, kurš iedzīvojās lomā un no skatuves Žerenovska balsī kliedza viņam: „Novāc kameru, vai arī es iedošu tev jaunu!”. Atmiņā palika arī nu jau mūžībā aizgājušais producents Aizenšpiss, kurš nedaudz bērnišķīgi apvainojās, ka viņu neatpazina.

Neaizmirstamāku iespaidu uz Daugavpils fotogrāfu atstāja Valērijs Ļeontjevs, kurš izrādījās ļoti vienkāršs cilvēks bez „zvaigžņu slimības”: pēc koncerta, neskatoties uz karstumu un nogurumu, viņš atrada laiku, lai aprunātos ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, turklāt darīja to ar cieņu un ļoti draudzīgi.

Kultūras pils nolēma iegādāties Jurija Dunaiska „zvaigžņu” portretu galeriju, un tagad uz fotogrāfijām ar laiku varētu parādīties arī slavenību autogrāfi, pirmais droši vien būs Borisa Moisejeva autogrāfs.



Написать комментарий