Grafikas simpozijā Daugavpilī latgaliešu grafiķi nodemonstrēja gaismas vibrāciju un laika sietu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Trešdien, 10.oktobrī, Daugavpils novada Kultūras centrā tika atklāts Latgales grafikas simpozijs „Mans ir tavs”, kurā piedalījās mūsu reģiona 15 mākslinieki.

Projekta autors un simpozija kurators Māris Čačka portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šāda veida pasākums mūsu reģionā tiek rīkots pirmo reizi, bet varētu kļūt par tradicionālu ikgadēju pasākumu. Simpozijs tika organizēts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latgales plānošanas reģiona atbalstu. Tā ietvaros notiks arī divu dalībnieku izstāžu atklāšana un pasākumā piedāvāto darbu kataloga prezentācija.

Triju dienu laikā pasākuma dalībnieki iepazīsies ar kolēģu jaunradi. Piemēram, varēs aplūkot garīgās gaismas vibrāciju Diānas Apeles (Rēzekne) darbos, izjust dabas un tehnikas konfrontāciju rīdzinieces Ilgneses Avotiņas darbos, tikt skaidrībā ar pārmantoto ģenētikas nastu, aplūkojot Aivara Buļa grafiku. Kā arī izstādē var izbaudīt pavasara dārzu, kas acu skatienam paveras caur logu un kopā ar Māri Čačku saskatīt kaut ko no cilvēka acīm paslēpto vai Ingunas Krolles – Irbes darbā apskatīt laika sietu, kas vieno cilvēku un telpu.

Kā arī Latgales grafikas izstādes apmeklētājiem būs iespēja noskaidrot cipara 21, ko veido 3 x 7, simbolisko nozīmi un novērtēt ritmiski izvietotas ģeometriskās figūras Daugavpils mākslinieces Mairitas Folkmanes gleznās, aplūkot Elitas Teilānes (Balvi) radīto fantastisko pasaule, kas ir pilna ar iztēles radītajiem tēliem.

Izstāde Daugavpils novada Kultūras centrā apskatāma līdz 31.novembrim. Savukārt sestdien, 13.oktobrī, simpozija ietvaros DU tiks atklāta Latgales grafiku miniatūru izstāde.



Написать комментарий