Lendžos īstenots ūdenssaimniecības projekts

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Lai atjaunotu novecojušo kanalizācijas tīklu sistēmu un nodrošinātu ar kanalizācijas pakalpojumiem arī tos iedzīvotājus, kuriem līdz šim tas nebija pieejams, Rēzeknes novada Lendžos īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekts  „Ūdenssaimniecības attīstība Rēzeknes novada Lendžu pagasta Lendžu ciemā”, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Projekta realizācijas laikā veikta pašteces kanalizācijas tīklu rekonstrukcija teju 600 metru garumā, jaunu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu izbūve, dīzeļģeneratora iegāde, kā arī jaunu kanalizācijas tīklu izbūve un jau esošo tīklu paplašināšana vairāku simtu metru garumā.

Lendžu pagasta pārvaldes vadītājs Voldemārs Deksnis atzīst, ka projektā iekļauti paši nepieciešamākie būvdarbi, lai ciematu nodrošinātu ar mūsdienīgiem, kvalitatīviem un videi draudzīgiem kanalizācijas pakalpojumiem, tai pašā laikā pielūkojot, lai projekts nebūtu pārāk liels trieciens iedzīvotāju maciņiem, jo līdz ar jauno tīklu izbūvi, nedaudz palielināsies arī maksa par kanalizāciju.

Būvdarbus kopš jūlija vidus veica būvfirma SIA “Latgalija”. Līdz projekta noslēgumam oktobra vidū vēl atlicis savienot maģistrālos vadus un izveidot pieslēgumus atsevišķām privātmājām. Pēc tam tiks sasniegts projekta mērķis – kanalizācijas pakalpojumi nodrošināti teju visiem Lendžu ciema iedzīvotājiem.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 130 779,28 LVL, no kā 85 % jeb 111 162,38 LVL finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, savukārt pašvaldības līdzfinansējums ir 15 procenti jeb 19 616,90 LVL.


Написать комментарий