Spirometrijas dienu ietvaros tiks pārbaudīta Daugavpils novada domes deputātu plaušu veselība 1

foto pugetsoundblogs.com
foto pugetsoundblogs.com

Sākot ar augusta beigām dažu mēnešu laikā Pasaules Spirometrijas dienu ietvaros dažādās Latvijas pilsētās notikusi valsts iedzīvotāju plaušu veselības pārbaude. Šajā laika posmā vairāk nekā 1 500 Latvijas iedzīvotāji pārbaudīja veselības stāvokli ar speciālā aparāta – spirogrāfa palīdzību.

Šo pasākumu ietvaros šodien, 4.oktobrī, tiks pārbaudīta Daugavpils novada domes deputātu un darbinieku plaušu veselība. Pārbaude sāksies plkst.11:00 un dažu stundu laikā visi Novada domes deputāti un darbinieki tiks rūpīgi izmeklēti.

Plaušu veselības pārbaude jeb spirometrija ir ātra, vienkārša, nesāpīga un ļoti efektīva plaušu diagnostikas metode. It īpaši ieteicams to veikt bijušajiem vai esošajiem smēķētājiem, cilvēkiem ar elpošanas problēmām, plaušu slimībām utt.

Latvijas ārstu asociācijas pārstāvji paskaidroja, ka šai problēmai pievērstā uzmanība saistīta ar to, ka 19% nāves gadījumu pasaulē saistīti tieši ar elpceļu un plaušu slimībām. Tās ir nāves cēlonis, kas ieņem otro vietu pēc sirds un asinsvadu slimībām. Šo rādītāju varētu būtiski samazināt, savlaicīgi diagnosticējot plaušu slimības.

Pēc Novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas vārdiem, tā ir laba doma – pārbaudīt veselības stāvokli darba vietā. Diemžēl aizņemtības dēļ nereti veselības pārbaudes tiek veiktas novēloti, par ko nākas dārgi maksāt.


Написать комментарий

Manuprāt, negodīgi attiecībā pret, piemēram, trūcīgām ģimenēm, īpaši bērniem, pret pansionātos un bērnu namos mītošajiem, pret cilvēkiem ar invalīditāti. Vai spirometrija nebūtu vairāk nepieciešama, piemēram, Olainē dzivojošajiem, iedzīvotājiem ostas tuvumā, kur gaisā naftas smaka, akmeņogļu putekļi, pie visādiem gudrona dīķiem dzīvojošajiem? Nē, atkal trūcīgie, pārstrādājušies deputāti, un to pieņem, kā pašu par sevi saprotamu lietu.