Olimpiskā diena Dagdā

publicitātes foto
publicitātes foto

Piektdien, 28. septembrī, Dagdas vidusskolā norisinājās Olimpiskā diena, lai, ar Latvijas Olimpiskās komitejas atbalstu, popularizētu Olimpisko kustību, veselīgu dzīvesveidu un godīgas spēles principus sportā, informē Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļa.

Olimpiskās dienas atklāšanā piedalījās olimpietis Aleksandrs Žerebkovs, Dagdas novada Domes priekšsēdētājs Viktors Stikuts un 249 skolēni no Dagdas novada vispārizglītojošām skolām.

Olimpiskā diena sākās ar kopējo vingrošanu, pēc kuras uz futbola laukuma skolēni veidoja olimpiskos apļus.

Tad sekoja sacensības. Skolēni no Dagdas novada skolām sacentās vairākos sporta veidos. Skrēja stafeti, spēlēja futbolu, florbolu, volejbolu un tautas bumbu, varēja pacīnīties par godalgotām vietām tāllēkšanā no vietas un pievilkšanās.

Gatavojoties olimpiskajai dienai, skolēni piedalījās zīmējumu konkursā ar moto „Latvijas sportisti Londonas 2012 Olimpiskajās spēlēs” un domrakstu konkursā – tēma: „Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti”. Pirmās vietas un iespēju piedalīties konkursā Rīgā ieguva Dagdas vidusskolas 3.klases skolniece Kristīne Sudraba – zīmējumu konkurss, un Dagdas vidusskolas 7. klases skolniece Līga Zariņa – domrakstu konkurss.

Olimpiskā diena noslēdzās ar svinīgo apbalvošanu, kurā, pateicoties Latvijas Olimpiskajai komitejai un Dagdas novada pašvaldībai, katra skola saņēma dāvanu, bet godalgoto vietu ieguvēji arī kausus.

Pasākumā piedalījās Andrupenes, Andzeļu, Asūnes, Šķaunes pamatskolas, Dagdas un Ezernieku vidusskolas. Kopvērtējumā rezultāti ir sekojoši

1. vieta Dagdas vidusskolai;
2. vieta Ezernieku vidusskolai;
3. vieta Andrupenes pamatskolai.



Написать комментарий