Daugavpils “Daugavai” minimāla uzvara pār «Metta/LU”

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Latvijas čempionāta futbola Virslīgas līdere Daugavpils „Daugava” šovakar savā laukumā uzņēma „Metta/LU” futbolistus, tiekot pie uzvaras (1:0) un joprojām saglabājot nelielu atrāvienu attiecībā pret sekotājiem. Vienīgos vārtus šajā mačā guva Stenlijs Ibe. Pēc spēles neapmierināts ar mazo bumbu skaitu bija Andris Riherts, savukārt daugavpiliešu aizbildnis Ivans Tabanovs sūdzējās par daudzajiem savainojumiem.

Līdzšinējās turnīra spēlēs pret lejasgala komandām Daugavpils „Daugava” bija spēlējusi pārliecinoši, tāpēc šīvakara mačs Latgales pusē neraisīja lielu intrigu. No mājiniekiem tika gaidīta kārtējā uzvara, bet „Matta/LU” vienības sākumsastāvs liecināja, ka komanda jau domā par nākamo maču pret FK „Jelgavu”. Arī daugavpiliešiem šovakar sākumsatāvā nebija vairāku ierasto spēlētāju (nākamais mačs pret „Skonto”), taču studentu sastāvs bija vēl plānāks.

Neskatoties uz visu augstāk minēto, viesi maču iesāka solīdi. Lai gan teritoriāls pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, arī studenti ik pa brīdim patraucēja „Daugavas” aizsardzību. Mača rezultāts tika atklāts tā 26. minūtē, kad laukuma vidusdaļā Mamuka Gongadze atbruņoja Kristapu Priedēnu. Virslīgas labākais vārtu guvējs bumbu tālāk piespēlēja Stenlija Ibem, kurš tālāk veica lielisku reidu un apspēlējot vairākus pretspēlētājus ielauzās „Mettas” soda laukumā, sekoja spēcīgs un precīzs sitiens vārtu augšējā stūrī un bumba lidoja Kristera Putniņa sargāto vārtu tīklā – 1:0. Pēc „Daugavas” vārtu guvumu laukumā turpinājās līdzīga cīņa. Dažādi pusmomenti bija abām vienībām, bet rezultāts vairs nemainījās. Pēc pirmajām 45 spēles minūtēm minimāls pārsvars Virslīgas līdervienībai.

Otrā puslaika ievadā viesi daudz vairāk kontrolēja bumbu un laukumā laižot arī vairākus līderus centās gūt atbildes vārtus. Īstu vārtu gūšanas momentu „Mettai” gan nebija, kamēr daugavpilieši labu pretuzbrukumu noorganizēja spēles 60. minūtē – Mamuka Gongadze saņēmis labu piespēli no partnera sita no pāris metriem, taču nekā. Vietā bija Putniņš. Mača beigu daļā vairākas iespējas gūt otros vārtus bija Ibem, taču visas reizes lieliski darbojās viesu vārtsargs. Ļoti aktīvs spēles izskaņā laukuma malā bija „Mettas” galvenais Andris Rihters, vairākkārt aizrādot bumbu padevējiem, ka viņi savu darbu neveic pietiekami labi, kā arī neapmierinātību izrādot pie spēles ceturtā tiesneša. Uz rezultātu gan tas nekā neatsaucās un līgas līdervienība svinēja vēl vienu uzvaru – 1:0.

Šī uzvara daugavpiliešiem turnīra tabulā vēl vairāk ļāvusi attālināties no „Skonto” komandas, kas šovakar savā laukumā nespēja pieveikt „Spartaks” futbolistus.

VIDEO

27.09.2012 , 10:45

sportacentrs.com


Написать комментарий