Daugaviņam pirmie vārti, taču “Dinamo” atkal zaudē

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Kontinentālās hokeja līgas spēlē Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar 2:3 zaudēja Ņižņijnovogordas "Torpedo". Pirmos vārtus "Dinamo" kreklā guva Kaspars Daugaviņš, taču mūsējiem nācies samierināties ar jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Vakardienas spēlē 2. maiņā Aleksandra Ņiživija vietā Peka Rautakalio izvēlējās Gunāru Skvorcovu, bet vārtos stājās Māris Jučers. Ja pagājušajā mačā "Dinamo" pret "Lokomotiv" prata noturēties sausā 57 minūtes, tad šodien ripa ātri atradu ceļu uz mūsējo vārtiem. 5. minūtē, divu minūšu sodu izciešot Kasparam Daugaviņam, no tā sauktā Hosas punkta vairākumu jau 26. tā sekundē veiksmīgi izmantoja Mihails Varnakovs - 1:0 "Torpedo" labā. Turpinājumā komandas mainījās ar momentiem, rīdziniekiem labākajām iespējām rodoties pēc Daugaviņa un Džeimija Džonsona uzvarētiem iemetieniem.

Grēkāzis Daugaviņš ne tikai uzvarēja iemetienus, bet arī nopelnīja vairākumu, kas noveda pie izlīdzinājuma. Pēc neizmantotām Gunta Galviņa un Džonsona iespējām mača 15. minūtē mūsu triecienmaiņa izcili izspēlēja kombināciju, kuras nobeigumā Mārtiņa Karsuma piespēli kā uz paplātes realizēja Miks Indrašis (1:1)! "Torpedo" sekojošo ofensīvu "Dinamo" apklusināja ar aktīvā Džonsona izgājienu viens pret vienu un nopelnītu bullīti (pretinieks uzsita pa rokām) - diemžēl kanādietis Vitāliju Kovaļu nepārspēja. Mājinieki atbildēja ar to pašu - Varnakova izrāvienu nogulēja Arvīds Reķis, pārkāpjot noteikumus, taču "Torpedo" uzbrucējs piešķirto bullīti pret Jučeru arīdzan nerealizēja. 1:1 pēc 1. trešdaļas.

2. periods ar vētrainiem uzbrukumiem nesākās, tomēr atkal tai pašā trešdaļas 5. minūtē "Dinamo" palika mazākumā (noraidīts Karsums), un atkal "Torpedo" skaitlisko pārsvaru realizēja. Ar tālu metienu Jučeru pārsteidza Jevgeņijs Varlamovs - 2:1 mājinieku labā. Rīdziniekiem otro vairākumu nopelnīja Gints Meija, taču mūsējie šoreiz to nerealizēja. Labāku iespēju vienādos sastāvos ar nepatīkamu metienu radīja Karsums, tomēr ripa slīdēja mazliet garām. Tāpat "Dinamo" neizdevās iemest vēl vienā vairākumā (mājinieki pārkāpa skaitlisko sastāvu), un pirms pēdējām 20 minūtēm joprojām 1:2 mūsējiem par sliktu.

Vēlmei atspēlēties 3. periodā traucēja noraidījumi - vispirms Reķis, pēc tam Karsums. "Torpedo" abus šos vairākumus pēc kārtas neizmantoja (Jučers glāba vienreiz), tomēr laiks ritēja un 47. minūtē kārtējo noraidījumu viesiem "nokārtoja" Džonsons. Arī šo mazākumu "Dinamo" izturēja (palīdzēja arī pretinieku noraidījums), taču gandrīz puse perioda jau bija cauri. Un tomēr Rautakalio komanda, nonākusi vairākumā, ātri izlīdzināja - spraugu starp Kovaļa vārtiem atrada Daugaviņš, gūstot savus pirmos vārtus "Dinamo" labā (2:2)! Diemžēl prieki bija gaužām īsi - jau pēc 18 sekundēm "Torpedo", kļūdoties mūsu aizsargu pirmajam pārim, izgājienā atjaunoja vadību (3:2 mājinieku labā). Rīgas hokejisti metās atspēlēties un kādā epizodē uzbrukumu bezkaunīgā veidā, izgrūžot vārtus, pārtrauca Kovaļs. Piešķirtais vairākums "Dinamo" neko nedeva. Arī pēdējās minūtēs "Dinamo" izmisīgi centās izraut neizšķirtu un papildlaiku, taču "Torpedo" noturējās un uzvarēja ar 3:2.

"Dinamo" jau trešais zaudējums pēc kārtas, bet nākamo spēli mūsējie aizvadīs piektdien mājās pret Maskavas "Spartak".

26.09.2012 , 09:40

sportacentrs.com


Написать комментарий