Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta Latgales topošo mākslinieku izstāde „Satekpunkts”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirmdien, 24.septembrī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika izstādes „Satekpunkts” atklāšana, kurā piedalījās Latgales mākslas skolu audzēkņi.

Nedēļas laikā mazie mākslinieki vecumā no 7 līdz 15 gadiem pētīja etnogrāfiju, latviešu tautasdziesmas, simbolus un zīmes, lai pēc tam uzzināto un izprasto attēlotu uz papīra. Pusaudži kā īstie plenēra dalībnieki pastaigājās pa ielām, izdarot uzmetumus, vērojot apkārtējo pasauli un atspoguļojot to ar mākslas līdzekļu palīdzību.

Izstādē tiek piedāvāti vairāk nekā 30 darbi, kuri šogad tika atlasīti konkursa kārtā – darbu tematika nebija vienkārša. Tas nav tikai gleznas, bet arī apjomīgi darbi no ģipša. Ja gleznas ir individuālā darba rezultāts, tad apjomīgas figūras tapušas grupas darba rezultātā, katrs dalībnieks izpildīja savu darba daļu, pēc tam viss tika apvienots.

Izstādes dalībnieces Aleksandra Kuriļina un Anastasija Kartašova - 17.vidusskolas 9a.klases skolnieces, kas apmeklē „Saules skolu”, - pastāstīja, ka savu nākamo karjeru gribētu saistīt ar dizainu. Pagaidām izstādē viņas ir piedāvājušas krāsainus darbus „Neformālā Daugava” un „Nams”.

Mazie mākslinieki un viņu pedagogi no Daugavpils, Līvāniem, Balviem, Ilūkstes, Viļāniem, Krāslavas, Indras tika apbalvoti ar Piemiņas rakstiem sešās nominācijās – katrā vecuma grupā bija trīs nominācijas.

Pēc Starptautiskā plenēra dalībnieces no Polijas Annas Podļevskas domām, bērnu darbi ir ļoti spilgti un ekspresīvi. „Redzams, ka bērnu iztēlei nav robežu un rāmju. Manuprāt, lai bērni labāk nodarbojas ar zīmēšanu, nekā stundām pavada laiku pie datora”, - ir pārliecināta poļu māksliniece.



Написать комментарий