Nākamajā vasarā Daugavpils stadionā notiks „Grand Prix” posms spīdvejā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 17.septembrī, stadiona „Lokomotīve” zālē notika preses konference, kuras gaitā tika stāstīts par gaidāmo „Grand Prix” posmu spīdvejā, kas nākamajā vasarā norisināsies Daugavpilī.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs pastāstīja žurnālistiem, ka piektdien, 14.septemrī, ar pasākuma rīkotājiem tika parakstīta vienošanās par to, ka 2013.gada augustā „Grand Prix” posms spīdvejā norisināsies Daugavpilī. Pilsētas pašvaldība nolēma šāda līmeņa sacensību rīkošanu veltīt Daugavpils spīdveja kluba 50 gadu jubilejai.

Pēc „Speedway Grand Prix of Latvia” valdes locekļa Vladimira Ribnikova domām, „Grand Prix” ir spilgtākais notikums spīdveja pasaulē, kuru dažādā veidā translēs vairāk nekā 150 valstis. Translācijas tiesības jau ir pārdotas 72 valstīm, tāpēc Daugavpils nonāks plaša skatītāju loka uzmanības centrā.

„Sākot ar pagājušo gadu, „Grand Prix” posmi spīdvejā norisinās arī Jaunzēlandē, ir pieteikušās arī Austrālija un Krievija, tāpēc ir ļoti patīkami, ka par sacensību rīkotājiem tikām izvēlēti tieši mēs. Līgums ir parakstīts līdz 2013.gadam, bet mēs labprāt vienotos par pastāvīgu „Grand Prix” posma rīkošanu. Mēs apzināmies, ka mūsu nelielai un ne tik bagātai pilsētai būtu grūti katru gadu rīkot šāda veida pasākumus. Tāpēc būtu labi tos rīkot dažādās valsts pilsētās, piemēram, vienu gadu Daugavpilī, otru – Rīgā. Cenšamies atrisināt šo jautājumu un ir plāni 2014.gadam”, - atzīmēja Vladimirs Ribņikovs.

Valdība ir apsolījusi nākamā gada budžetā paredzēt nepieciešamos līdzekļus. Priekšā ir daudz darba, jo sacensību tiešraide paredz sacensību grafika stingru ievērošanu. Kā arī nepieciešams darbs ar sponsoriem, reklāmas pasūtītājiem, skatītājiem.

Pirms trim gadiem rīkotā „Grand Prix” posma spīdvejā organizācija bija laba pieredze, bet gaidāmās sacensības būs plašākas valsts līmenī, tāpēc rīkotāju komiteja plāno aicināt uz sacensībām ne tikai pilsētas un Latgales varas orgānu pārstāvjus, bet arī valsts vīrus.

Tika nolemts paplašināt spīdveja skatītāju loku, aktīvi piesaistot šim sporta veidam arī ārzemju skatītājus, vienojoties par krievu līdzjutējiem domāto vienkāršāko vīzu režīmu. Nākotnē tūristiem tiks piedāvātas tūrisma paketes, kurās tiks iekļautas biļetes uz sacensībām, dzīvošana un pat daži tūrisma maršruti.



Написать комментарий