Almanaha „Rēzekne 2012” atvēršanas svētki

foto themindthatknowsitself.wordpress.com
foto themindthatknowsitself.wordpress.com

Nu jau piecpadsmitā literāri-mākslinieciskā almanaha, kurš nes pasaulē Rēzeknes vārdu, atvēršanas svētki notiks šonedēļ – 14. septembrī plkst. 14.00 Rēzeknes novada domes telpās. Krājuma sakārtotāja visus šos gadus ir dzejniece Olga Orsa (Afanasjeva), bet almanahā pārstāvēto autoru ģeogrāfija jau sen pārsniedz ne tikai Rēzeknes pilsētas un novada, bet arī Latvijas robežas, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Kā parasti, līdzās autoriem, kuri publicējas regulāri jau visus 15 gadus, almanahā ir arī jauni dalībnieki un, protams, ir vieta arī mūsu viesiem – tiem autoriem, kuri pārstāv līdzīgus dzejas krājumus kaimiņvalstīs un bieži vien publicē savos krājumos arī mūsu autoru dzejas un prozas darbus.

Šī gada almanahs veltīts Latgalei, tātad – vairākums dzejoļu būs par mūsu skaisto Zilo ezeru zemi. Tādēļ ne velti uz almanaha atvēršanas svētkiem aicināts Rēzeknes novada Rikavas pagasta etnogrāfiskais ansamblis „Rikava”, kurš piešķirs svētkiem muzikāli latgalisku noskaņu.

Almanaha pastāvīgie atbalstītāji ir Rēzeknes pilsētas dome, Rēzeknes novada pašvaldība un a/s „Rēzeknes autobusu parks”.


Написать комментарий