Jauniešu festivāls centrālajā parkā Daugavpilī pārsteidza ar kreatīvām zonām un ekskluzīvām konfektēm

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien, 8.septembrī, mūsu pilsētas centrālajā parkā jau otro reizi startēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta organizētais jauniešu festivāls „Artišoks”. Tajā piedalījās aptuveni 40 dažādas organizācijas un biedrības.

Plkst.15:00 festivālu oficiāli atklāja Daugavpils mērs Žanna Kulakova un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, bet dažas stundas pirms tam no Vienības laukuma bija startējis velomaratons „Kritiskā masa”. Tā mērķis bija ne tikai nodemonstrēt dalībnieku neparastus kostīmus, bet arī nobraukt 10 km garu maršrutu un finišēt pirms „Artišoka” atklāšanas.

Visa centrālā parka teritorija tika sadalīta tā saucamās kreatīvās zonās. Jaunatnes departamenta speciāliste Edīte Ivanova pastāstīja, ka šogad darbojās vairāk nekā 30 kreatīvās zonas, salīdzinājumam minēsim, ka pagājušajā gadā to bija tikai 20.

Starp citu, radošās aktivitātes zonas sāka darboties vēl pirms festivāla oficiālās atklāšanas. Sākot no plkst.13:00 festivāla ietvaros ringā pie „Ledus Halles” sākās Daugavpils domes kausa finālsacensības, kurās piedalījās 15 finālistu pāri. Paraugdemonstrējumu ietvaros savas prasmes demonstrēja jaunie bokseri, karatisti, sambo un kendo meistari. Visiem interesentiem bija iespēja piedalīties vairākās meistarklasēs, futbolspēlēs un ielu basketbola spēlēs, izmēģināt jogu un cigun vai piedalīties skulptūru no māla veidošanā. „Artišoka” drosmīgākie apmeklētāji kāpelēja pa stāvu sienu, pie minētās atrakcijas bija izveidojusies rinda.

Kā arī visiem pasākuma dalībniekiem bija iespēja piedalīties konfekšu ar festivāla nosaukumu degustācijā.

Vārdu sākot, līdz vēlam vakaram katram pilsētas parkā atnākušajam bija ko darīt, turklāt laikapstākļi bija ļoti labvēlīgi. Viena daļa skatītāju baudīja dejotāju uzstāšanos, citi paši ļoti aktīvi piedalījās deju klasēs, trešie jautri smējās, vērojot KVN pārstāvju uzstāšanos.

Festivāla noslēgumā visus pārsteidza Rīgas komandas „FIRE SPIRIT” ugunsšovs un priecēja Latvijas hiphopa un RNB dueta RASSELL un Sabīnes Berezinas koncerts.

FOTO


Написать комментарий