Novada pedagogi pulcējās otrajā konferencē

foto ilukste.lv
foto ilukste.lv

Zinību dienas priekšvārtē, 28. augustā Ilūkstes novada izglītības darbinieki pulcējās uz novada pastāvēšanas vēsturē otro pedagogu konferenci. Šogad par konferences norises vietu bija izvēlēta Bebrenes vidusskola, informē Ilūkstes novada pašvaldība.

Konferenci ar klātesošo pedagogu uzrunu un apsveikumiem atklāja pašvaldības domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna, pašvaldības domes deputāte, kā arī domes sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāja Maija Žigajeva un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) Daugavpils un Ilūkstes novadu arodorganizācijas pārstāve Vita Vanagele. Ar muzikāliem priekšnesumiem pedagogus sveica Ilūkstes 1. vidusskolas skolniece Jana Dudare un Bebrenes vidusskolas skolniece Zanda Maslova.

Konferencē pedagogi kopīgi atskatījās uz iepriekšējā gadā  paveikto, kā arī dalījās nākotnes iecerēs. Izglītības iestāžu vadītāji iepazīstināja kolēģus ar nozīmīgākajiem notikumiem savas skolas dzīvē – veiksmīgi īstenotajiem projektiem, interesantākajiem pasākumiem un skolēnu mācību sasniegumiem. Bebrenes Profesionālās vidusskolas direktore Ērika Šaršune savu stāstījumu papildināja ar vizuāli uzskatāmu piemēru  –  skolas ēkas brīnumainajām pārvērtībām, kuras savām acīm varēja skatīt ikviens skolotājs, kas atsaucās uz aicinājumu doties nelielā pastaigā uz renovēto skolu. Tur visi varēja pārliecināties, cik daudz ir iespējams panākt ar labu gribu, apņēmību un mērķtiecīgu darbu.

Aizvadītajā mācību gadā novada skolu skolēni ir aktīvi piedalījušies latviešu valodas un literatūras, svešvalodu (vācu un krievu valodas), bioloģijas un ekonomikas valsts olimpiādēs. Viņu sagatavošanā lielu darbu ir ieguldījuši mācību priekšmetu skolotāji: Aija Rubļevska un Lorija Kaminska (Bebrenes vidusskola), Irina Malāne, Viktors Jasiņavičs, Biruta Ondzule un Aiva Šaršūne (Ilūkstes 1. vidusskola), Inese Purvinska (Subates pamatskola), kuriem pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta nodaļas darbinieki veltīja atzinības un pateicības vārdus. Tāpat tika sumināti valsts metodisko izstrādņu konkursu uzvarētāji un pedagogi, kuri iepriekšējā mācību gada nogalē varēja ar zināmu lepnumu un gandarījumu atskatīties uz diženu darba gaitu gājumu, svinot pedagoģiskā darba 25, 30, 35 un 40 gadu jubilejas. Sevišķu atzinību par pašaizliedzību un apbrīnojamu darba degsmi ir pelnījušas Eglaines skolotāja Antoņina Sējāne un Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolotāja Zoja Juško, kuru darba stāžs ir mērāms 40 gados – gandrīz pusē no cilvēka mūža.

Konferences otrā daļa tika veltīta pagājušā mācību gada valsts pārbaudes darbu rezultātu izvērtējumam, ko sniedza pašvaldības izglītības speciāliste Sanita Plone un ieskatam jaunajā mācību gadā gaidāmajās aktualitātēs, ar kurām iepazīstināja izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Ilona Linarde.

Visi skolu vadītāji dāvanā saņēma Izglītības jomas gadagrāmatu, kurā apkopoti Ilūkstes novada skolu mācību un ārpusstundu darba rezultāti par 2011./2012. mācību gadu.

Konferences noslēgumā ikviens novada izglītības darbinieks varēja smelties savam grūtajam, atbildīgajam  un tajā pašā laikā cildināmajam darbam ne vienu vien vērtīgu atziņu un iedrošinājumu no organizāciju psiholoģes Ilutas Krūmiņas stāstījuma.


Написать комментарий