Krievijas Ģenerālajā konsulātā Daugavpilī godināja spīdvejistu Grigoriju Lagutu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Trešdien, 5.septembrī, Krievijas Federācijas Ģenerālajā konsulātā Daugavpilī godināja Eiropas čempionāta spīdvejā fināla otrā posma uzvarētāju Grigoriju Lagutu. Fināla otrais posms norisinājās pirmajā septembrī stadionā „Lokomotīve”, un tajā piedalījās labākie spīdvejisti no Latvijas, Polijas, Dānijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas, Ukrainas.

Uzvarētāja apbalvošana notika bez ieilgušās oficiālās daļas, pasākumā valdīja draudzīga un pat mājīga atmosfēra. KF Ģenerālkonsuls Daugavpilī Oļegs Ribakovs savā runā atzinās, ka jau gadu ir īsts spīdveja fans. „Sākumā vienkārši sekoju līdzi interesantām sporta sacensībām, bet pašlaik sāku saprast spīdveja smalkas nianses. Mana sieva vienmēr ļoti pārdzīvo braucienu laikā, turklāt, ne tikai par krieviem, bet atbalsta arī „Lokomotīves” sportistus.

Prieks, ka sports apvieno visus, piemēram, krievs Laguta ļoti cienīgi pārstāvēja Latvijas pilsētu Daugavpili. Vispār, „Lokomotīve” ir izaudzinājusi daudz labu, spilgtu sportistu, un tas pierāda, ka „Lokomotīvē” strādā lieliski treneri, tā ir laba skola ar lielisku bāzi”, - pastāstīja krievu diplomāts.

Grigorijam Lagutam pasniedza Pateicības vēstuli no KF Ģenerālā konsulāta par neatlaidīgu cīņu un lieliskajiem panākumiem sportā, kā arī piemiņas suvenīru – nelielu vara motociklu un puķes.

Apsveikumiem pievienojās arī vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kurš atzīmēja, ka katra Grigorija parādīšanās Daugavpils trekā skatītājos izraisa pozitīvās emocijas, pat neskatoties uz to, ka sportists pārstāv Krievijas izlasi. „Grigorijs ir precējies ar Latvijas pilsoni, šeit viņam ir ģimene, dēls, mājas. Tāpēc var pastrīdēties, kur viņš iederas labāk!”, - piebilda vicemērs.

Spīdveja kluba „Speedway Grand prix of Latvia” valdes loceklis Vladimirs Ribņikovs atzīmēja, ka visi Krievijas diplomāti, kādu laiku darba darīšanās pavadījuši Daugavpilī, kļūst par spīdveja līdzjutējiem. EČ otrais posms, par kura uzvarētāju kļuvis Grigorijs Laguta, pagāja ļoti labā līmenī, tā bija skaista cīņa. Pēc Ribnikova kunga domām, priekšā ir daudz darba – galvenokārt ir nepieciešams atgriezt Spīdveja Grand prix Daugavpilī.

Apbalvošanas ceremonijā bija tikuši arī Grigorija Lagutas līdzjutēji, kuri pasniedza sportistam lielu puķu pušķi un rotaļlietu sportista mazajam dēlam Gregam, kuram nesen palika 1,3 gadi.

Vēl visi klātesošie novēlēja pilsētai un spīdvejam „zelt un plaukt”, lai sportā nebūtu traumu un lai tehnika nekad nepieviltu.

Jāatzīmē, ka Eiropas čempionāta spīdvejā kārtējais trešais posms notiks 15.septembrī slovēņu pilsētā Krško.



Написать комментарий