Metāla dienas Jelgavā

publicitātes foto
publicitātes foto

Jau no pagājušās piektdienas Jelgavā darbu uzsākuši metāla mākslinieki. Tēlniecības simpozija „Otrā elpa” rezultātā metālam tiek dota iespēja atdzīvoties tēlnieku rokās un pārtapt par lielformāta pilsētvides mākslas objektiem, informē projekta vadītājs Ivars Pirvics.

Šogad žūrijas komisija no 32 iesūtītajām skicēm atlasīja sešus metāla māksliniekus, kuri apvienojušies pa pāriem, izveidos trīs brīnumainas skulptūras.

Viena no komandām ir Maija Puncule un Kristaps Krolls, kas katram jelgavniekam ļaus sajusties kā eņģelim. Viņu veidotajā skulptūrā cilvēks, kāpjot augšā pa kāpnēm, pakāpeniski izgaismos skulptūru. Uzkāpjot uz platformas, izgaismosies ziedlapas un cilvēks iegūs gaismas spārnus.

Mākslinieki Oskars Mikāns un Āris Smildzers veidos koku, kuram galvenais izteiksmes veids būs šalkoņa vēja zvanu veidā. Šīs komandas kapteinis O. Mikāns ir papildinājis pieredzi pat Japānā un ieguvis maģistra grādu Tama Mākslas universitātē Tokijā.

Savukārt trešā komanda Māris Gailis un Armands Vecvanags veidos romantisku stāstu ar metāla puķes apspīdētu soliņu. A. Vecvanaga izstādes apskatāmas Latvijā, Somijā, Anglijā, Dānijā, Francijā, ASV un Krievijā.

Skatītāji mākslas objektus varēs redzēt jau 8. septembrī Metāla svētkos Jelgavā, Uzvaras parkā, kas būs kā ceļojums pa Zinību pilsētas ielām un laukumiem. Izglītības un Mašīnbūves ielās būs iespēja iepazīties ar mācību piedāvājumu metālapstrādes jomā jauniešiem un pieaugušajiem, ar metālapstrādes nozares jaunākajām tehnoloģijām un instrumentiem. Metālapstrādes parkā konkurss metinātājiem, datorgrafikas programmu demonstrācijas. ZR Kompetenču attīstības centrā katram pieaugušajam kursu izvēle atbilstoši interesēm un profesijai. Katram pieteikumam 10% mācību maksas atlaide. Universitātes laukumā topošajiem studentiem iespēja iepazīties ar LLU Tehniskās fakultātes studiju piedāvājumu, interesanti eksponāti, līdzdalība atrakcijās un eksperimentos. Uz karjeras tilta spēles, uzdevumi un testi tiem, kuri ir nākotnes profesijas izvēles priekšā. Pētnieku ielā planetārijs, aizraujoši eksperimenti, roboti un lidmodeļi, radošās darbnīcas. Atpūtas ielā iespēja pavizināties ar vecīgiem divriteņiem, apsēsties pie stūres antīkam auto, apskatīt pašbūvētus motociklus, kā arī vērot mototriāla paraugdemonstrējumus. Amatnieku ielā svētku monētu kalšana, metāla darinājumi un rotas. Zvaigžņu alejā Tēlniecības simpozija „Otrā elpa” metāla skulptūru parāde. Paralēli uz lielās skatuves koncertprogramma.


Написать комментарий