Atklāta Dricānu vidusskolas sporta zāle

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Ar svinīgiem basketbola bumbas metieniem grozā un kopīgu vingrošanu 1.septembrī Dricānu vidusskolā atklāta jaunā sporta zāle, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Tieši Dricāni par jaunās ēkas mājvietu izvēlēti atrašanās vietas dēļ, jo vienlīdz tuvu ir gan Strūžānu, gan Gaigalavas, gan Audriņu pamatskolas, kuru audzēkņiem turpmāk arī būs iespēja sportot mūsdienīgajā zālē. Jaunā zāle aprīkota ne vien ar sporta inventāru, bet arī skaņas sistēmu un iespēju ieklāt mīksto grīdas segumu, tāpēc tā būs piemērota arī kultūras pasākumu rīkošanai.

„Nekas nav neiespējams” – ar šādu devīzi jauno mācību gadu iesāka Dricānu vidusskolas direktore Sarmīte Mežule. Viņa pateicās visiem, kas palīdzējuši, lai viens no pēdējā laika lielākajiem būvniecības projektiem Rēzeknes novada izglītības iestādēs varētu ieraudzīt dienasgaismu. Tomēr līdz ar projekta noslēgumu lielākais darbs tikai sāksies, jo Dricānu pagasta pārvaldei būs jānodrošina zāles uzturēšana, savukārt skolas kolektīvam un visiem dricāniešiem būs jāiesaistās, lai sporta zāle nestāvētu tukša.

Sporta zāles atklāšanas svētkos piedalījās arī Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa un Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns. Viesi izteica gandarījumu par to, ka laukos izdevies īstenot projektu, kas padarīs mūsdienīgākas ne vien sporta stundas skolēniem, bet arī ļaus pagasta iedzīvotājiem aktīvi un veselīgi pavadīt vakarus. Sporta zāles atklāšanā izskanēja arī vēlējums, lai turpmāk zāle būtu tik pieprasīta, ka pat vēlu vakaros dežurantei sagādātu grūtības pārliecināt sportot gribētājus doties mājup.

Sporta zāles būvniecību veica pilnsabiedrība „Latgales būve” no 2010.gada 1.jūnija līdz 2012.gada 30.aprīlim. Projekta attiecināmo izmaksu summa ir 408 341 lats, no kā 90 procentus jeb 367 507 latus apmaksāja Lauku atbalsta dienests.


Написать комментарий