Rēzeknē turpinās Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstības projekta realizācija

foto no SIA "Rēzeknes ūdens" arhīva
foto no SIA "Rēzeknes ūdens" arhīva

„Projekta trešās kārtas būvdarbi paredz gan esošo maģistrālo ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukciju, gan arī jaunu tīklu un dzīvojamo māju pievadu (līdz ielas sarkanajai līnijai) izbūvi, informē Rēzeknes pašvaldība.

Šogad tiks uzsākti kanalizācijas tīklu paplašināšanas darbi Tiņanova, Saules, Smilšu, Ludzas, Liepu, Fr. Kempa, Parka, Fr. Trasuna, Ozolu un Līkās ielās vai to posmos.

Ūdensapgādes tīkla paplašināšanas darbi sāksies vai jau arī tiek veikti Rīgas, Saules, Purvīša, Parka, Liepu un Līkās ielu posmos.

Augustā uzsākam pārsūknēšanas stacijas būvniecību Saules ielā, septembrī Fr. Trasuna ielā, bet nākamgad – arī Daugavpils un Miera ielās.

Ūdensapgādes tīkla rekonstrukcijas darbi pašlaik notiek Baznīcas ielā, bet rudenī uzsāksim 18. Novembra ielā (no Atbrīvošanas alejas līdz Zemnieku ielai) un Skolas ielā.

Pilnībā esam pabeiguši darbus Atbrīvošanas alejā, Zilupes, Miera, N. Rancāna, Akmeņu, Brīvības, Pulkv. Brieža, Br. Skrindu un Stadiona ielās.

Gribētos atgādināt, ka to ielu iedzīvotāji, kur jau ir pabeigti būvdarbi jaunu ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu būvniecībā, var griezties uzņēmumā „Rēzeknes ūdens” tehnisko noteikumu saņemšanai un savas dzīvojamās mājas pieslēgt kopējam tīklam. Par pilnībā pabeigtajiem darbiem un iespēju uzsākt individuālo māju pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādei informēsim individuāli,” atgādina SIA „Rēzeknes ūdens” valdes loceklis Gunārs Spradzenko.

Kopējā projekta summa ir 4, 380 miljoni latu (ar PVN), no kuriem 85 % sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds. Konkursa kārtībā par ģenerāluzņēmēju izvēlēta „Per Aarsleff” A/S, bet būvniecības darbu uzraudzību veic personu apvienība SIA „Akorda” un SIA „L4”. Projektu plānots pabeigt 2013. gada 9. novembrī.


Написать комментарий