Daugavpils skolēni Zinību dienu nosvinēja ar „Bērnu tusiņu” laukumā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar labu tradīciju jaunā mācību gada pirmajā dienā Vienības laukumā notiek „Bērnu tusiņš”, kuru organizē Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”.

Šodien, 3.septembrī, Daugavpils skolēni pēc svinīgajiem pasākumiem savās skolās devās uz pilsētas centru, kur notiek Zinību dienas svinības. Skatītāju uzmanībai piedāvāja koncertu ar Centra radošo kolektīvu piedalīšanos, kolektīvi dziedāja, dejoja, demonstrēja akrobātiskas etīdes.

Dažāda vecuma skolēni labprāt piedalījās dažādos konkursos – grieza apli, spēlējās ar lecamauklu, sacentās lēcienos ar lielām gumijas bumbām, spēlēja hokeju ar ķegļiem u.c. Konkursa uzvarētāji saņēma žetonus, kurus bija iespējams apmainīt pret vērtīgām balvām – kancelejas precēm, piepūšamajām rotaļlietām, mugursomām, bižutēriju u.c. Jāatzīmē, ka konkursa dalībnieku bija pietiekami daudz.

Mazie daugavpilieši ar prieku vizinājās bērnu lokomotīvē, spēlējās piepūšamajās atrakcijās un ļāva māksliniekiem izgleznot savas sejas.

Kā arī vecāki un bērni varēja iepazīties ar Centra „Jaunība” vairākiem pulciņiem, kuru ir aptuveni 80 un pat pierakstīties tajos.

Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” direktores vietniece Ludmila Smikova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka tas nav tikai krāšņs pasākums, bet arī vairāku pulciņu prezentācija. Pasniedzēji ne tikai stāsta par savu darbību, bet arī uzskatāmi parāda to, ko var iemācīties, apmeklējot kādu noteiktu pulciņu.

«Šogad Namiņā darbosies jaunā programma meitenēm, programmas nosaukums ir „Skaistuma skola”, un tur būs iespējams iemācīties veidot frizūras, izmantot kosmētiku, radīt apģērbu utt.

Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” dažas reizes gadā organizē Daugavpils bērniem domātos pasākumus. Piemēram, 1.jūnijā mēs rīkojam pasākumu ar nosaukumu „Daba un dvēsele”, kurā parasti piedalās ne tikai pulciņi, bet arī dažādas skolas un vasaras nometnes. 19.maijā Daugavpilī tiek rīkoti sporta Ģimenes svētki, kuros katrs ģimenes loceklis var atrast sev tuvāko nodarbošanos. Šodien Vienības laukumā mēs svinam Zinību dienu», - pastāstīja Ludmila Smikova.



Написать комментарий