Portāls norāda, ka šonedēļ "Snoras" kreditoru komitejai ir jāpaziņo investors, kas iesniedzis augstākās cenas piedāvājumu "Finasta" un "Snoro lizingas" iegādei, un sagaidāms, ka šis investors būs "Omada Capital", kurš šajā darījumā pārstāv ārvalstu investoru konsorciju.

Pēdējā laikā tirgos izplatījušās baumas, ka konsorcijs, kuru pārstāv "Omada Capital", patiesībā ir saistīts ar "Snoras" bijušajiem īpašniekiem Vladimiru Antonovu un Raimondu Baranausku, kuri pašlaik dzīvo Londonā.

Pēc Lielbritānijas tirgus dalībnieku paustā, "Omada Capital" esot divu cilvēku organizācija, kuri galvenokārt darbojas kā konsultanti, bet dažkārt veic investīcijas kopā ar saviem klientiem. Lielāko daļu līdzekļu investīcijām bankai piešķir tās klienti, iepriekš vēstīja "eversus.lt".

"Omada Capital" sevi raksturo kā Eiropas tirdzniecības banku, kas specializējas specifiskās nišas investīcijās, aktīvu pārvaldē un strukturētos investīciju pakalpojumos. Bankai ir divi partneri ‒ Šahrams Šoraka un Pīters Helmans, kuri strādājuši Eiropas un ASV investīciju bankās.

"Snoras" kreditoru komitejas priekšsēdētāja Aurēlija Mažintiene pagājušā mēneša beigās aģentūrai BNS sacīja, ka "Finasta" un "Snoro lizingas" tiks pārdoti vienam kopējam investoram. Sīkākas nianses par investoru vai pārdošanas cenu netiks atklātas, kamēr darījumu nebūs apstiprinājusi Lietuvas Banka un ar investoru nebūs parakstīts līgums, viņa norādīja.

Snoras" bankrota administrators Nīls Kūpers februāra sākumā informēja, ka vairāk nekā 10 potenciālo pircēju interesējas par "Finasta" grupas iegādi, bet vairāki no potenciālajiem pircējiem ‒ par līzinga kompāniju "Snoro lizingas".

Pēc Lietuvas analītiķu aprēķiniem, no "Finasta" pārdošanas varētu saņemt 26–30 miljonus litu (5,3–6,1 miljonu latu), savukārt no "Snoro lizingas" pārdošanas – 10–15 miljonus litu (2–3 miljonus latu).

Viļņas apgabaltiesa 22.augustā pasludināja "Snoras" par bankrotējušu.

19.jūlijā "Snoras" kreditoru komiteja nolēma, ka banka "Snoras" tiks likvidēta, un pilnvaroja "Snoras" bankrota administratoru Kūperu vērsties tiesā.

"Snoras", kas tika nacionalizēta 2011.gada 16.novembrī, pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju.

Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja pērn 23.decembrī, bet šogad 8.maijā tiesa nolēma apmierināt bankas administratora auditorkompānijas "KPMG Baltics" pieteikumu par "Latvijas Krājbankas" bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā. Notikušo pašlaik izmeklē policija.