Jaunais mācību gads Daugavpilī un novadā sāksies ar Zinību dienai veltītajiem pasākumiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, pirmdien – 3.septembrī, visiem Latvijas skolēniem ar Zinības dienas pasākumiem sāksies jaunais mācību gads. Dažāda vecuma saposušies skolēni ar puķēm rokās dosies apgūt jaunas zināšanas.

Vairāk nekā 800 bērni Daugavpils pilsētā un 155 mazie novada iedzīvotāji uzsāks skolas gaitas kā pirmklasnieki. Kopumā jauno mācību gadu sāks 8 640 pilsētas un 1 740 Daugavpils novada skolēni.

Pirmā skolas dienā kā parasti norisināsies svētku pasākumi, kuros skolēnus un skolotājus apsveiks ar jaunā mācību gada sākumu. Ar Daugavpils skolās paredzēto svinīgo pasākumu sarakstu var iepazīties ŠEIT. Vieniem tā būs pirmā diena skolā, citiem – pēdējais mācību gads. Tomēr šajā dienā visi bez izņēmuma labprāt nāks uz skolu, lai satiktos ar vasaras laikā pieaugušajiem skolas draugiem vai iepazītos ar jauniem klasesbiedriem.

Šodien visi skolotāji saņems puķes no pateicīgiem skolēniem un viņu vecākiem, bet rīt sāksies skolas ikdiena – mācību stundas, jaunā materiāla apguve, iemācītā atkārtošana, ieskaites un kontroldarbi.

Latvijas prezidents Andris Bērziņš savā apsveikumā visiem skolēniem novēlēja centību un neatlaidību, jo zināšanas ir dzīves un personas attīstības atslēga, kas atver visas durvis un ieved mūs cilvēces dižāko sasniegumu pasaulē.

Prezidents pateicās skolotājiem par viņu darbu un atgādināja skolēniem, ka informācija un zināšanas nav viens un tas pats, jo ir svarīgi iemācīties analizēt, salīdzināt, argumentēt un ieklausīties citā viedoklī.

Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa savā apveikumā paziņoja, ka vecāki ir atbildīgi par bērnu sagatavošanu skolas gaitām un viņiem ir pienākums palīdzēt tiem mācībās, skolotāju misija ir iedvesmot skolēnus, radot tajos vēlmi apgūt jauno, bet varas orgānu pienākumos ietilpst augsta izglītības standarta nodrošināšana.

Kopumā skolas gaitas uzsāks 7 002 1.-9.klašu skolēni. Pagājušajā gadā to bija nedaudz vairāk – 7 078 cilvēki.

Vecākajās klasēs – 10.-12.klasēs – mācīsies 1 638 jaunie daugavpilieši, no kuriem 513 cilvēki ir 10.klases skolēni. Pagājušajā gadā vidusskolas skolēnu skaits bija 1 967 cilvēki, 647 no tiem bija 10.klases skolēni.


Написать комментарий