Timrots rosina ar fotoradariem sodīt tikai no 15 km/h virs atļautā

foto twtrland.com
foto twtrland.com

Tālrādes raidījums "Zebra" aicina sabiedrību balsot par skaidri noteiktu kārtību, kādā tiek izmantoti fotoradari. "Zebra" ierosina ar fotoradariem fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk nekā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, portālu "Delfi" informēja raidījuma vadītājs Pauls Timrots.

Tajā pašā laikā Timrots uzsver, ka raidījums "Zebra" nekādā veidā neatbalsta ātruma pārsniegšanu uz ceļiem, bet gan gluži pretēji – aicina sistēmu padarīt cilvēciskāku, visiem saprotamu un satiksmes drošību uzlabojošu.

Savukārt kontrole braukšanas ātruma pārkāpumiem līdz 15 km/h virs atļautā, pēc "Zebra" ierosinājuma, tiktu atstāta tikai ceļu policistu kompetencē, kuri, izvērtējot katru konkrēto gadījumu – pārkāpuma bīstamību atkarībā no tā izdarīšanas vietas, personas sodāmību un citus atbildību mīkstinošos vai pastiprinošos apstākļus –, var pieņemt objektīvu un pamatotu lēmumu.

"Šis priekšlikums jau pirms kāda laika izskanēja, bet to neviens neņēma vērā," norāda Timrots. "Bija jau noslēgts līgums ar "Vitronic", un mainīt noteikumus spēles laikā nebūtu korekti. Taču tagad ir īstais brīdis to atkal apdomāt, jo līgums netiek pildīts un iekšlietu ministrs paziņojis, ka to lauzīs."

Timrots pauž pārliecību, ka gadījumā, ja šo iniciatīvu sadzirdētu atbildīgās iestādes, tas stipri samazinātu tagadējo naidu pret fotoradariem. "Šā brīža kvītiņu sūtīšana par 11-12 km/h ātruma pārsniegumiem tiešām nav audzinoša un izraisa tikai dusmas. Tāpēc, manuprāt, būtu tikai godīgi, ja lietas sadalītu tā – fotoradars strādātu kā jau konveijeram pienākas, bet cilvēki izdarītu smalko un precīzo darbu. Ceļu policisti tomēr ir profesionāļi un prot runāt ar cilvēkiem," pauž Timrots.

Par raidījuma "Zebra" iniciatīvu var nobalsot portālā manabalss.lv (iniciatīva "Fotoradars +15"), kas pēc 10 tūkstoš balsu savākšanas tiktu nodota atbildīgajām iestādēm.


Темы: , , , ,
Написать комментарий