Ugunsgrēkā cieš viens cilvēks

foto apollo.lv
foto apollo.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.augusta plkst. 6:30 līdz 29.augusta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu. Kopumā dzēsti 20 ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

 Vakar, plkst. 16:57, VUGD saņēma informāciju, ka Kārsavas novada Salnavas pagastā deg saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka saimniecības ēka jau deg ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts, kā arī liesmas apdraud blakus esošo koka dzīvojamo māju. Ugunsgrēkā cieta apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš guva rokas apdegumus. Kopējā degšanas platība bija 180m2. Ugunsgrēkā nodega saimniecības ēka, kurā atradās vasaras virtuve, šķūnis, kūts un divas garāžas. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no uguns liesmām pasargāt dzīvojamo māju. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts tikai plkst. 22:35. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka piemājas dīķī ātri izbeidzās ūdens un dzēšanas darbi tālāk bija jāorganizē ar ūdens pievešanu no četru kilometru attāluma.

Vakar, plkst. 12:13, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Dārzu ielā, pēc zemes nogruvuma tranšejā ir aprakts cilvēks. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, cilvēks jau bija atrakts un atradās 3 metrus dziļā tranšejā. Ugunsdzēsēji glābēji izcēla 47 gadus veco vīrieti no tranšejas un nodeva mediķiem. 

Vakar, plkst. 21:11, VUGD saņēma informāciju, ka Saldū, Lielajā ielā, pie neapsaimniekotas mājas deg ugunskurs. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka liesmas jau bija pārmetušās uz mājas jumta. Kopējā degšanas platība bija 105m2, neapsaimniekotās mājas jumts dega pilnā platībā.
 


Написать комментарий