Danču muzikantu saiets Rožupē

foto livani.lv
foto livani.lv

Piektdien, 17. augustā, jau 17. reizi notika tradicionālais Danču muzikantu saiets Rožupes estrādē, informē Līvānu pašvaldība.

Pasākumu atklāja Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods un Rožupes pagasta pārvaldes vadītājs Andris Neicenieks, svinīgi paceļot mastā svētku karogu.

Pasākuma pirmajā daļā norisinājās konkurss, kurā sacentās desmit danču muzikantu grupas no dažādiem Latvijas novadiem – „Kiwi” no Varakļāniem, „Variants” no Ilūkstes, „Avārijas brigāde” no Jaunjelgavas, „Dopings” no Rožupes, „Starpbrīdis” no Dignājas, „Zasas muzikanti” no Zasas, „Daugavieši” no Jēkabpils, „Rožmalu muzikanti” no Bauskas, „Robežpunkts” no Aknīstes, „Nakts ekspresis” no Varakļāniem.

Izvērtēšanā piedalījās kompetenta žūrija, viens no tās locekļiem – Dainis Skutelis – šova „Latvijas zelta talanti” uzvarētājs. Pirms konkursa Dainis arī pats sniedza muzikālu priekšnesumu, iepriecinot klātesošos ar savas balss skanīgumu.

Žūrijas komisijas balsojuma rezultātā pirmo vietu konkursā ieguva grupa „Zasas muzikanti”, otro vietu – grupa „Kiwi”, bet trešo – grupa „Robežpunkts”. Savukārt, skatītāju simpātijas guva grupa „Dopings”. Jāuzsver, ka danču muzikanti, kas ieguva godalgotas vietas un skatītāju simpātijas, ne vien labi dziedāja, bet bija arī prasmīgi izvēlējušies repertuāru un prata „iekustināt” publiku ar asprātīgiem jokiem.

Visu konkursa norises laiku skatītāji varēja balsot par savu favorītgrupu. Tās balsojumu kartītes, kuras tika iemestas trīs godalgoto vietu, kā arī skatītāju simpātijas balsojumu traukos, piedalījās izlozē par sponsoru sagādātām balvām. Laimīgos uzvarētājos izlozēja paši muzikanti.

Pasākumu vadīja Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis. Kā īpašie viesi uzstājās rokenrola deju grupa "Ķengurroks", šovbalets "Nebesa" – grupas, kas labi pazīstamas, gan Latvijā, gan arī ārvalstīs, un Rīgas cirka mākslinieki, kuru priekšnesumi pārsteidza gan bērnus, gan pieaugušos.

Pēc koncerta visus klātesošos priecēja krāšņas gaismas laternas naksnīgajās debesīs. Pasākums turpinājās ar balli, kurā spēlēja muzikantu grupas, kas bija piedalījušās konkursā.

Pasākuma organizētāji - Rožupes kultūras nama darbinieki - pateicas atbalstītājiem: sociāli politiskajai novada attīstības biedrībai „Līvāni”, zemnieku saimniecībai „Kapteiņi”, SIA „Sant-Li”, SIA „Grīva L, SIA „Sencis”, AS „Balta”, IU „Paula 3”, SIA „TU Lauki”, IK ”Regīnas ziedi”, SIA Daugulis & partneri” SIA „REF”. Īpašs paldies pasākuma ģenerālsponsoram – SIA „Līvānu kūdras fabrika”.


Написать комментарий