Jauno policijas auto nedienas: nomaina par transporta aprīkošanu atbildīgo uzņēmumu

foto tavsauto.lv
foto tavsauto.lv

Valsts policijas (VP) operatīvā transporta piegādātājs SIA "Citadele līzings un faktorings" ir nomainījis apakšuzņēmēju policijas 90 jauno automašīnu aprīkošanai ar atbilstošām iekārtām, portālu "Delfi" informēja bankas "Citadele" Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Ieva Prauliņa.

Lai nodrošinātu policijas prasībām atbilstošu automašīnu aprīkošanu, "Citadele līzings un faktorings" ir noslēdzis līgumu ar apakšuzņēmumu AS "Inkomerc Holding". Līdz šim šie darbi bija uzticēti SIA "Nameks", bet uzņēmums konkursa prasības laikus nespēja izpildīt, tāpēc uzņēmumam izteikta pretenzija un tiekot risināti jautājumi par sadarbības izbeigšanu.

Pirmo pilnībā aprīkoto automašīnu policijai plānots nodot "pēc iespējas ātrāk", taču Prauliņa sīkāk nekonkretizēja, kad tieši tas varētu notikt. "Mums ir svarīgi, lai VP kā klients saņemtu tās prasībām atbilstošas kvalitātes pakalpojumu, un tāpēc kopā ar VP tika meklēts risinājums iepirkuma nolikuma prasību izpildei," uzsvērusi "Citadele līzings un faktorings" valdes priekšsēdētāja Inguna Orlova.

Viņa norāda, ka saņemot no VP informāciju par konstatētajiem trūkumiem automašīnu aprīkojumā, uzņēmums nekavējoties iesaistījies situācijas risināšanā ar visām iesaistītajām pusēm un devis laiku līdzšinējam apakšuzņēmējam, lai tas nodrošinātu automašīnas ar nolikumam atbilstošu aprīkojumu.

"Taču diemžēl līdz šim šis uzņēmums līgumā noteiktā termiņā nenodrošināja automašīnu aprīkošanu atbilstoši iepirkuma nolikuma prasībām, kā rezultātā pieņēmām lēmumu par cita apakšuzņēmēja piesaisti. Ar cita apakšuzņēmēja piesaisti cer nodrošināt pēc iespējas ātrāku automašīnu nodošanu Valsts policijas rīcībā," sacīja Orlova.

Iekšlietu ministrija (IeM) nosūtījusi paziņojumu SIA "Citadele līzings un faktorings", ka Valsts policijai (VP) paredzētais operatīvais transports netiks pieņemts, kamēr piegādātājs uz sava rēķina nenovērsīs trūkumus transporta tehniskajā nodrošinājumā.

"Citadele līzings un faktorings" konkursā ieguva tiesības slēgt 3,7 miljonus eiro (2,6 miljonus latu) vērtu līgumu ar IeM Nodrošinājuma valsts aģentūru (NVA) konkursa daļā par 90 vieglo automobiļu iznomāšanu VP vajadzībām.

Tagad atklājies, ka šīm VP paredzētajām automašīnām nav nepieciešamā aprīkojuma, kā to paredzēja konkursa specifikācija.

Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", IeM jaunās automašīnas nepieņem, jo konkursa uzvarētājs sarūpējis automašīnas ar tādu aprīkojumu, kas nav derīgs policijas darbam.

Sarūpētās automašīnas neatbilst aptuveni 20 parametriem. Piemēram, visu jaunajās policijas automašīnās uzstādīto iekārtu energopatēriņš ir lielāks,nekā noteikts līgumā. Nav ievērota arī prasība, ka visai operatīvi pārraidāmajai informācijai jānodrošina datu šifrēšana, un tas rada datu noplūdes risku.

Automašīnas, kurām jau kopš jūnija beigām vajadzēja braukt pa Latvijas ceļiem, joprojām tiek turētas autotirgotāja "Mūsa motors" autostāvvietā.


Написать комментарий