VID publisko pirmās par deklarāciju pārkāpumiem sodītās valsts amatpersonas

foto jasonrenshaw.typepad.com
foto jasonrenshaw.typepad.com

Valsts ieņēmumu dienests (VID) savā interneta mājas lapā publiskojis pirmās divas valsts amatpersonas, kas sodītas par dažādiem ar valsts amatpersonas deklarāciju iesniegšanu un aizpildīšanu saistītiem pārkāpumiem, noskaidroja portāls „Delfi”.

Pienākumu publiskot korupcijas jomā sodītās amatpersonas VID un arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) uzliek grozījumi Interešu konflikta novēršanas likumā, kas stājās spēkā jūlija vidū. Likumi patlaban noteic, ka VID ir atbildīgs par valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas un aizpildīšanas kārtības prasību ievērošanu, bet KNAB kompetencē ir pēc būtības kontrolēt interešu konflikta novēršanas likuma ievērošanu.

Grozījumi noteic, ka VID un KNAB ir pienākums publiskot valsts amatpersonas un viņām piemērotos sodus, ja pieņemtie lēmumi par sodiem jau stājušies spēkā.

VID mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka par valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu ar 20 latu administratīvo sodu sodīta Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vecākā referente Ilona Anča. Tāpat spēkā stājies lēmums izbeigt pret Jelgavas domes deputātu, SIA „Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes locekli Andri Ķipuru sākto administratīvo lietu par deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu, izsakot viņam mutvārdu aizrādījumu.

KNAB portālu „Delfi" informēja, ka arī KNAB gatavs aktuālo informāciju par sodītajām valsts amatpersonām, taču tā tiks publicēta pēc tam, kad spēkā būs stājies un likumā noteiktajā termiņā nebūs apstrīdēts vai pārsūdzēts KNAB lēmums par konstatētajiem pārkāpumiem vai spēkā būs stājies attiecīgs tiesas nolēmums.

Kopš 18.jūlija, kad spēkā stājās prasība publiskot sodītās amatpersonas, līdz pirmdienai šādu lēmumu nav, informēja KNAB.


Написать комментарий