VFR Finanšu ministrija: Papildus palīdzība Grieķijai netiks sniegta

foto abcnews.al
foto abcnews.al

Papildus palīdzība Grieķijai netiks sniegta, paziņoja Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šoible, ziņo Reuters. „Ir bezatbildīgi izmest naudu mucā bez dibena. Mēs nevaram realizēt vēl vienu palīdzības programmu”, - teica V.Šoible valdības atklātās dienas laikā. Finanšu ministrijas galva atzīmēja, ka eiro ir stabila valūta, kas ir novedusi pie inflācijas samazināšanas VFR salīdzinājumā ar markas periodu.

Tiek prognozēts, ka Grieķijas premjerministrs Antonis Samaras, tiekoties 23.augustā Berlīnē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Francijas prezidentu Fransuā Olandu, izteiks priekšlikumu par radikālo ekonomisko reformu termiņa pagarinājumu par 2 gadiem. Minētie jauninājumi agrāk tika saskaņoti ar Eiropas Savienību, Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas centrālo banku.

Saskaņā ar esošajiem Grieķijas palīdzības noteikumiem, tai ir jāsamazina budžeta deficīts no 9,3% IKP 2011.gadā līdz 2,1% IKP 2014.gadā. Līdzekļu piešķiršana no ES un SVF ir atkarīga no tā, cik veiksmīgi Grieķija īstenos sturktūrreformas. Gadījumā, ja Grieķija neiekļausies reformu grafikā, tās finansējums var tikt pārtraukts, kas novedīs pie defolta un Balkānu valsts iespējamās atteikšanās no eiro.

Jāatzīmē, ka Atēnām ES un SVF piešķirto līdzekļu kopīgais apjoms ir 240 miljardi eiro.


Написать комментарий