Libānas 'Hezbollah' draud Izraēlai pārvērst tās dzīvi par 'elli' 1

foto psywarrior.com
foto psywarrior.com

Šiītu radikālā islāmistu grupējuma "Hezbollah" Libānas atzara vadītājs Hasans Našralahs brīdinājis Izraēlu par iespēju pārvērst tās valsts pilsoņu dzīvi ellē, ja Izraēla uzbruks Irānai, vēsta ārvalstu mediji.

Islāmistu kustībai esot iespēja dot precīzus triecienus pa Izraēlas militārajiem un civilajiem objektiem, paziņojis Našralahs.

"Es saku izraēliešiem, ka ir vairāki mērķi, ne tik liels skaits, kuriem var uzbrukt ar mūsu rīcībā esošajām raķetēm. Pa šiem mērķiem, trāpot pat tikai ar nelielu raķešu skaitu, ellē tiks pārvērsta simtiem tūkstošu cionistu dzīves, desmiti tūkstoši ies bojā," Našralaha piektdienas paziņojumu Jeruzalemes dienā citē aģentūra "Itar-Tass".

"Hezbollah" līderis nenosauca ne konkrētus objektus, ne raķešu tipu, kuras tiktu pielietotas. Uzsvērts tikai, ka raķetes aprīkotas ar augstas precizitātes vadības sistēmām.

Jau vēstīts, ka Irānas programma urāna bagātināšanai ir izraisījusi Rietumvalstu bažas par tās kodolprogrammas mērķiem. Rietumvalstis ir paudušas aizdomas, ka Irānas īstais mērķis ir bagātināt urānu līdz 90% - nepieciešamajam līmenim tā izmantošanai atombumbā, bet Irāna to noliedz, apgalvojot, ka programmas mērķi ir tikai civili.

Izraēla ir devusi mājienus, ka nepieļaus Irānai tikt pie atomieročiem, neizslēdzot militāra trieciena iespēju pa tās kodolobjektiem.

“Delfi”, atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Saspīlējums starp Irānu un Izraēlu ir pastiprinājies kopš 2005.gada, kad Ahmadinedžads kādā runā pateica, ka Izraēla kādreiz "tiks noslaucīta no kartes". Irānas prezidents arī ir nosaucis Otrā pasaules kara laikā notikušo ebreju holokaustu par "mītu".


Написать комментарий

Abām pusēm derētu ar skaidru prātu atcerēties, ka tur- kautiņā, savstarpējā iznīcināšanās cīņā un ""taisīgajā atriebībā" uzvarētāju nebūs. Būs plnīga katastrofa gan Allaham, gan tam otrajam...