Līvānu sasniegumi Eiropā

foto freeimages.co.uk
foto freeimages.co.uk

Līvānu bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis Ilmārs Štolcers guvis ievērojamus rezultātus XIV Eiropas Jaunatnes čempionātā dambretē (Ukrainā), kā arī starptautiskajā dambretes turnīrā Polska Gra Open XII (Polijā), informē Līvānu novada pašvaldība.

No 1. līdz 7 augustam Ukrainas pilsētā Dņeproderžinskā notika XIV Eiropas Jaunatnes čempionāts starptautiskajā 100 lauciņu dambretē. U-10 grupā piedalījās 22 spēcīgākie Eiropas jaunie dambretisti no Krievijas, Baltkrievijas, Moldovas, Ukrainas, Lietuvas, Nīderlandes, Igaunijas, Polijas, Itālijas un Latvijas. Pamatturnīrā Ilmārs Štolcers ieguva 4.vietu, tikai nedaudz atpaliekot no godalgotā trijnieka. Ilmārs Štolcers bija viens no tiem diviem sportistiem, kurš spēja pretoties uzvarētājam - pasaules un Eiropas čempionam, Krievijas pārstāvim Anatolijam Protodjakonovam, spēlējot ar viņu neizšķirti. Ilmāra Štolcera ceturtā vieta bija visaugstākais sasniegums no visiem Latvijas izlases dalībniekiem visās vecuma grupās. Latvijas Dambretes savienībai Ilmārs Štolcers nopelnīja 30 punktus.

Ilmārs ir cīnījies ne tikai ar saviem vienaudžiem. Starptautiskajā dambretes turnīrā Polska Gra Open XII, kurš notika Polijas pilsētā Žorominskā no 15. līdz 19.jūlijam, viņam nācās stāties pretim gan sava vecuma dalībniekiem, gan pieredzējušiem dambretistiem, tostarp starptautiskajam lielmeistaram Laimonim Zālītim, starptautiskajam federācijas meistaram Raivim Paeglem, nacionālajai meistarei Zojai Uvačanai. 76 dalībnieku konkurencē Ilmārs izcīnīja 47.vietu, iegūstot „Labākā spēlētāja kausu” savā vecuma grupā.

Līvānu novada dome un Līvānu sporta skola sveic jauno talantu un viņa vecākus ar gūtajiem sasniegumiem. Paldies treneriem Jānim Auzānam un Valerjanam Vizulim par ieguldīto darbu un rezultātiem.


Написать комментарий