Vēstule redakcijai: kas var palīdzēt un apturēt korupciju un visatļautību Ledus Hallē? 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā tika saņemta vēstule no Daugavpils iedzīvotāja Oļega, kurš pastāstīja, ka ir noguris no korupcijas un visatļautības Ledus Hallē un pašvaldībā. Atsaucoties uz vēstuli, portāls Gorod.lv mēģināja tikt skaidrībā ar šo situāciju.

Savā vēstulē Oļegs paziņoja, ka 3 gadus strādāja Anglijas hokeja komandā par slidu asinātāju, pašlaik ir atgriezies dzimtenē, paņemot līdzi aprīkojumu, kas tika iegādāts agrāk un maksāja 3 tūkstošus latu, un ir gatavs strādāt Daugavpilī. Bija doma iekārtoties strādāt Ledus Hallē, un Oļegs uzzināja, ka mūsu sporta skolas audzēkņi maksā par minēto pakalpojumu, savulaik ārzemēs telpu nomas līgums paredzēja, ka hokeja un daiļslidošanas skolu audzēkņiem tas ir bezmaksas pakalpojums.

Uzzinot, ka šī gada augustā beidzas telpu nomas (kurās tiek asinātas slidas Ledus hallē) līgums, Oļegs nolēma piedalīties konkursā par telpu nomas līguma noslēgšanu un pakalpojumu sniegšanu. Taču viņam kļuva zināms, ka tika pagarināts līgums ar iepriekšējo nomnieku – I.Martjušovu. Oļega telpu nomas noteikumi Ledus Hallei bija izdevīgāki, tāpēc sašutis pretendents rakstveidā paziņoja Sporta pārvaldei par savu vēlmi nomāt telpas un bezmaksas asināt bērnu sporta skolas audzēkņu slidas, kā arī par minētajām telpām maksāt 5 reizēs vairāk, nekā šobrīd maksā I.Martjušovs.
Sakarā ar to, ka Oļegs nesaņēma atbildi uz jautājumu, kāpēc ar Domes izpilddirektora Andreja Kursīša rīkojumu tika pagarināts līgums ar iepriekšējo nomnieku, portāls Gorod.lv griezās pēc paskaidrojumiem pie Ledus Halles administratīvās direktores Eleonoras Kokinas.

E.Kokina paskaidroja, ka minētais līgums tika pagarināts, pamatojoties uz 2009.gadā noslēgtā līguma noteikumiem, ka līgums tiek pagarināts katru gadu, ja pret nomnieku nav nekādu pretenziju. Saskaņā ar rīkojumu par līguma pagarināšanu uz gadu, tiek precizēta nomāto telpu platība – no 8 līdz 8,9 m2 (nomnieks sāka izmantot iebūvēto skapi). Nomas maksa, kas tika noteikta saskaņā ar apstiprinātajām kalkulācijām, sastāda 2,60 latus par m2, t.i, mēnesī par telpu nomu nomnieks maksās 23,14 latus bez PVN. Kā arī tiek maksāts par aprīkojumu, kas pieder Ledus Hallei, un komunālie maksājumi. Rezultātā, ziņo E.Kokina, nomnieks mēnesī maksās vairāk nekā 50 latus.

Administratīvais direktors arī paziņoja, ka Sporta pārvalde tiešām ir saņēmusi 2 oficiālās vēstules no interesentiem, kas vēlētos sniegt slidu asinātāja pakalpojumus. Administrācija uz vēstulēm ir atbildējusi likumā noteiktajā termiņā, paziņojot par līguma nosacījumiem ar iepriekšējo nomnieku, uz vēstuļu saņemšanas brīdi līgums jau tika pagarināts.

Taču situācija nav neatrisināma. Pēc telpu nomas pretendenta vēršanās plašsaziņas līdzekļos Ledus Halles pārstāve Eleonora Kokina apsolīja sagatavot analoģiskās telpas, kas atradīsies simetriski telpām, kurās jau tiek strādāts. Pēc tam tiks izsludināta izsole par nomas tiesībām un uzvarētājam būs iespēja strādāt paralēli ar pašreizējo nomnieku, ar kuru līgums ir pagarināts un kuru lauzt būtu ļoti sarežģīti. E.Kokina atzīmēja, ka tuvākajā laikā tiks precizēti šis ieceres juridiskie aspekti, un laiks rādīs, kas no analoģisko pakalpojumu sniedzējiem izturēs konkurenci un varēs turpināt strādāt.
Kā arī E.Kokina atzīmēja, ka būs ļoti priecīga, ja otrais nomnieks bezmaksas asinās sporta skolas audzēkņu slidas.

Vēstule

Labdien, cienījamā redakcija. Mani sauc Oļegs, fakts, ka es jums rakstu, nozīmē, ka man ir līdz kaklam korupcija un visatļautība Ledus Hallē un mūsu pašvaldībā. Lūdzu mani saprast un tikt skaidrībā ar situāciju, kurā esmu nonācis.

Pastāstīšu par sevi. Esmu dzīvojis ārzemēs 3 gadus, divus no kuriem esmu strādājis Anglijas profesionālajā hokeja komandā par slidu asinātāju. Ar laiku iegādājos profesionālo slidu asināšanas aprīkojumu, kas man maksāja 3000 latus. Anglijā man tika piešķirtas speciālās telpas (kabinets pie Ledus Halles), kurā es apkalpoju gan profesionālās hokeja komandas spēlētājus, gan sporta skolas audzēkņus, gan daiļslidotājus un parastos interesentus. Sakarā ar ģimenes apstākļiem, kurus nevaru minēt, biju spiests atgriezties dzimtajā Daugavpilī, visu aprīkojumu atvedot līdzi.

Par mūsu Ledus Hallē notiekošo zinu, jo pats bieži tur slidoju, mans krustdēls jau 5 gadus nodarbojas ar hokeju un stāsta, ka regulāri maksā par slidu asināšanu, to dara arī pārējie sporta skolas audzēkņi, čeki par minēto pakalpojumu netiek izsniegti. Lai paliek par to čeku, tagad es pats asinu krustdēlam slidas. Anglijā man bija telpu nomas līgums, kas paredzēja, ka es bezmaksas asinu slidas hokeja un daiļslidošanas skolu audzēkņiem. Kāpēc mūsu bērni līdz šīm laikam maksā par to naudu? Kāpēc analoģiskas līgums nevarētu būt noslēgts mūsu Ledus Hallē?

2012.gada maijā no viena sporta skolas audzēkņa vecāka es uzzināju, ka 2012.gada augustā Ledus hallē beidzas telpu nomas, kurās tiek asinātas slidas, līgums (Ledus Halle, Stacijas 45a, 134.kab.). Pašlaik šajās telpās strādā I.Martjušovs, hokeja treneris, pilsētā pazīstama persona, un par minēto telpu nomu viņš maksā 20 latus mēnesī (rodas jautājums, no kurienes hokeja trenerim nauda jaunās mājas būvniecībai Daugavpilī, divstāvu dzīvoklim un jaunajai automašīnai).

Sāku interesēties par minēto jautājumu un piezvanīju Domes izpilddirektoram Kursīša kungam un uz juridisko nodaļu, jurists man paskaidroja, ka augustā jābūt izsludinātam konkursam par minēto telpu nomu. Kā arī jurists paziņoja, ka minētā jautājuma kuratore ir Sporta pārvalde A.Isakova personā, un ieteica griezties Sporta pārvaldē. Atnācu uz Sporta pārvaldi, bet A.Isakovu nesatiku, sekretāre nosauca man adresi, kur es varētu griezties rakstveida formā. Uzrakstīju vēstuli uz A.Isakova vārda, minot manu vēlēšanos piedalīties konkursā. Vēstulē norādīju, ka man ir nepieciešamais aprīkojums, esmu gatavs bezmaksas asināt sporta skolas bērnu slidas un galvenais, esmu gatavs maksāt 5 reizēs lielāku nomas maksu, nekā šobrīd maksā I.Martjušovs.

Pagāja vairāk nekā mēnesis, kad pēc savas mājas adreses saņēmu vēstuli no Sporta pārvaldes, kurai tika pievienots 24.05.2012. rīkojums Nr.51, kuru parakstīja A.Kursītis un A.Vilcānes parakstīto dokumentu Nr.05-03.1/483 (dokumentu kopijas pievienoju savai vēstulei). Vēstulē tika minēts, ka man ir atteikts, konkurss netiks rīkots, nomas līgums ar I.Martjušovu tika pagarināts uz 3 gadiem.
Paskaidrojiet, lūdzu, man un visiem pilsētniekiem, kā var neizsludināt konkursu, ja man zināms, ka izņemot mani pieteikumus konkursam Sportā pārvaldē iesniedza vēl 2 cilvēki? Kā 25.05.2012. telefoniski Kursīša kungs man saka, ka šis jautājums nav viņa kompetencē, ja 24.05.2012. viņš parakstījis rīkojumu pagarināt nomas līgumu ar I.Martjušovu par 20 latiem mēnesī. Vai nebūtu prātīgi iznomāt šis telpas cilvēkam, kurš bezmaksas asinās mūsu bērnu slidas un maksās 5 reizēs lielāku nomas maksu? Kas piesedz I.Martjušovu un kam tas ir izdevīgi? Kas var palīdzēt un apturēt korupciju un visatļautību?
 
Ar cieņu, Daugavpils iedzīvotājs Oļegs.


Написать комментарий

Labdien!Par asinasanu maksaju 5 euro ,Riga,Liepaja (1,5 euro)Nav vardu ,vienas emocijas!!Daugavpils ka vienmer izcelas ar cenam!!!