Gruškevics tiesā apstrīd valdības lēmumu par atbrīvošanu no amata IZM

foto pietiek.com
foto pietiek.com

Bijušais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics valdības lēmumu par atbrīvošanu no amata apstrīdējis tiesā, aģentūrai BNS pastāstīja Gruškevics.

Viņš gan norādīja, ka pagaidām nav zināms, kad tieši Rīgas administratīvā tiesa viņa iesniegumu skatīs.

Iepriekš Gruškevics tiesai bija lūdzis pārskatīt disciplinārlietas izskatīšanas termiņu, taču tiesa to atteica, jo galīgais lēmums lietā jau bija pieņemts.

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrijas disciplinārlietu komisija ierosināja atbrīvot no amata ministrijas valsts sekretāru Gruškevicu un valsts sekretāra vietnieci Ingu Štāli, kā arī Nodrošinājuma un finanšu departamenta direktora vietnieci Inesi Gludīti.

Disciplinārlieta tika ierosināta saistībā ar datortehnikas piegādi skolām, kas ilga ļoti ilgu laika periodu, tādēļ iepirkuma specifikācijā norādītā tehnika jau bija novecojusi un piegādātājs piedāvāja to aizvietot ar jaunākiem modeļiem. IZM tam piekrita, taču atbildes sagatavotas un izmaiņas izdarītas neatbilstoši likumiem, kā dēļ varēja rasties draudi, ka visa summa - 9 miljoni latu - būtu jāsedz no valsts budžeta līdzekļiem, nevis Eiropas Savienības atbalsta.

Gruškevics aprīlī tika atstādināts no pienākumu pildīšanas, bet Štāle darbu ministrijā turpināja. Sākotnēji tika nolemts, ka Gruškevicam rotācijas kārtībā tiks piedāvāts cits amats. IZM valsts sekretāra pienākumus kopš Gruškevica atstādināšanas uz laiku pilda valsts sekretāra vietniece struktūrfondu jautājumos un Eiropas lietās Lauma Sīka.

Par Gruškevica atbrīvošanu no amata lēma valdība. Valdība ilggadējā valsts sekretāra atbrīvošanu no amata atbalstīja vienbalsīgi, savukārt Gruškevics uzskata, ka šāds lēmums ir nepamatots.


Написать комментарий