Latvijas Radio apgrozījums pērn – 4,878 miljoni latu; peļņa sarūk 5,2 reizes

foto riga24.lv
foto riga24.lv

Latvijas Radio (LR) pērn strādāja ar 4,878 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 2,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 5,2 reizes un bija 40,4 tūkstoši latu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais LR finanšu pārskats.

Latvijas Radio (LR) pērn strādāja ar 4,878 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 2,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 5,2 reizes un bija 40,4 tūkstoši latu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais LR finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā palielinājās radio ieņēmumi, tostarp no pašu saimnieciskās darbības, kas galvenokārt skaidrojams ar politiskās reklāmas ieņēmumiem saistībā ar ārkārtas vēlēšanām, kuru atspoguļošanai programmās piešķīra valsts budžeta līdzekļus. Valsts dotācija pagājušajā gadā kopumā veidoja 78,6% no uzņēmuma apgrozījuma jeb 3,834 miljonus latu.

Tomēr LR vadība atzina, ka uzņēmums pērn arī turpināja alternatīvu finansējumu piesaisti raidījumu veidošanai, vienlaikus ievērojot sabiedriskās apraides darbības ētiskos pamatprincipus. "Ar šādiem nosacījumiem bija iespējams palielināt arī programmu ražošanu un attiecīgi pieauga ražošanas izmaksas," teikts vadības ziņojumā.

Saskaņā ar sniegto informāciju pagājušajā gadā LR naudas plūsmas ieņēmumi pieauga par 2,2% un bija 5,078 miljoni latu, no kuriem 24,5% jeb 1,243 miljoni latu bija ieņēmumi no pašu saimnieciskās darbības. No tās 74,3% jeb 923,7 tūkstošus latu veidoja ieņēmumi no reklāmu un sludinājumu izvietošanas.

"Uzņēmuma darbības ekonomiskais rezultāts 2011.gadā - peļņa 40,4 tūkstoši latu - ir atzīstams par labu rādītāju," uzsvēra LR vadība.

Tā arī pauda, ka 2011.gada galvenais uzdevums, kas bija sabiedriskā pasūtījuma nepārtrauktības un stabilitātes nodrošināšana, kopumā ir izpildīts. Plānotais raidījumu apmērs stundās sasniegts, palielinot ziņu un informatīvi analītisko raidījumu īpatsvaru programmās. Tāpat izvērtēta raidījumu kvalitāte un pastiprināti apmācīts personāls. LR vadība paskaidroja, ka šo pasākumu veikšana saistīta ar LR tirgus daļas samazināšanos kopējā radio klausītāju apmērā - kopumā LR klausītāju skaits 2011.gadā bija 958 tūkstoši, bet tā tirgus daļa visu klausītāju kopskaitā sasniedza 40%.

Tāpat LR vadība informēja, ka uzņēmuma pagājušā gada izmaksu apmērs bija 4,929 miljoni latu. Visu piecu radio programmu raidīšanas apmērs bija 48,8 tūkstoši stundu, un vienas raidstundas izmaksas bija 111,5 lati, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš. Vidēji uz vienu klausītāju izmaksas 2011.gadā bija 5,14 lati, norādīja kompānijas vadība.

Vienlaikus LR vadība atzina, ka pašreizējā budžeta situācija ļauj prognozēt, ka 2012.gadā izdosies nodrošināt uzņēmuma likviditāti un maksātspēju pietiekamā līmenī, kā arī pabeigt gadu ar sabalansētām naudas plūsmām un bez būtiskiem kreditoru parādiem. LR darbību ietekmēs spēja darboties mainīgos ekonomiskos apstākļos un makroekonomiskās situācijas attīstība valstī un pasaulē kopumā, piebilda uzņēmuma vadība.

2010.gadā LR strādāja ar 4,772 miljonu latu apgrozījumu un guva 211,3 tūkstošu latu peļņu.

LR dibināts 1992.gadā. Tā pamatkapitāls ir 579,6 tūkstoši latu, un uzņēmums pilnībā pieder Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.


Написать комментарий