Apvidus klases automašīnas Latvijā joprojām populārākās

publicitātes foto
publicitātes foto

Jūlijā jaunu vieglo automašīnu un komerctransporta ar masu līdz 3,5 tonnām kopīgo reģistrāciju skaits ir pieaudzis vien par trim procentiem (1 117 vienības), salīdzinot ar analoģisku periodu pērn (1081). Attiecīgi pasažieru automašīnu pirmreizējo reģistrāciju skaits ir krities par diviem procentiem (895), savukārt vieglā komerctransporta pirmreizējo reģistrāciju skaits ir pieaudzis par 32% (222), portālu "Delfi" informēja Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijā.

Kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā – pasažieru automobiļu pirmreizējo reģistrāciju skaits jūlijā attiecīgi ir 1526 un 1051.

Jūlijā Latvijā kopumā reģistrētas 283 visu segmentu apvidus klases automašīnas, tādējādi veidojot 31,6% no visiem jūlijā pārdotajiem spēkratiem, kas ir par 104 automašīnām vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn. Kopumā šāgada septiņos mēnešos reģistrētas 2 147 apvidus klases pasažieru automašīnas.

Iecienītākie apvidus automobiļi jūlijā bijuši "Nissan Juke" (36 vienības), "Škoda Yeti" (16), "Toyota RAV4" (15), "Toyota Land Cruiser" (14), "Lexus RX" (12), "Volkswagen Tiguan" (11), "KIA Sportage" (10), "BMW X6" (10), bet pārējie modeļi šajā klasē pārdoti mazāk kā 10 vienībās.

Nākamās pieprasītākās jūlijā bijušas kompaktās un vidējās klases automašīnas, kas attiecīgi aizņēmušas 16,9% un 15,4% tirgus daļu. Starp kompaktajiem modeļiem populārākie bijuši "VW Golf" (22), "Opel Astra" (16) un "Ford Focus" (5), bet vidējā klasē – "VW Passat" (39), "Toyota Avensis" (36) un "Renault Laguna" (2).

Jūlijā korporatīvie klienti – valsts, pašvaldību iestādes un privātuzņēmumi – iegādājušies 25% (288 vienības) no visām Latvijas tirgū realizētajām pasažieru automašīnām. Lielāko daļu – 75 "Isuzu" markas automašīnas – veidoja Valsts meža dienesta autoparka atjaunošana. 25 jaunas VW automašīnas turpmāk kalpos AS "Latvenergo", bet kopumā 25 "Mitsubishi" un "Toyota" marku automašīnas – AS "Latvijas Valsts meži". 34 jauni "Ford S-Max" transporta līdzekļi nonākuši AS "Rīgas taksometru parks" rīcībā.

Jūlijā līzinga kompānijas finansējušas 486 jeb 43% no visām iegādātajām pasažieru automašīnām un vieglā komerctransporta.

Aizvadītājā mēnesī reģistrēti arī trīs "Think City" elektromobiļi, un vidējais oglekļa dioksīda (CO2) emisiju daudzums visām pirmreizēji reģistrētajām automašīnām Latvijā ir bijis 166 g/km.


Написать комментарий