Augusta beigās daugavpilieši varēs apskatīt kontracepcijas galeriju no privātkolekcijas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Turpinot tradīciju, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs augusta beigās atklās vēl vienu izstādi no privātkolekcijas.

Šoreiz daugavpiliešu un pilsētas viesu uzmanībai tiks piedāvāta diezgan neparasta kolekcija – kontracepcijas metožu kolekcija. Kolekcijas īpašniece ir ārste-ginekoloģe, bijusī Saeimas deputāte un jaunā Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas vadītāja Sarmīte Ķikuste.

Privātkolekcijas īpašniece pastāstīja, ka izstādē būs iespējams aplūkot kontracepcijas galeriju – tabletes, spirāles, plāksterus un, protams, gumijas izstrādājumu Nr.2 – prezervatīvu.

Pēc Sarmītes Ķikustes vārdiem, viņa sākusi veidot kolekciju 1987.gadā, kad sāka strādāt apgūtajā specialitātē. Šobrīd kolekciju viedo daži tūkstoši eksemplāru. Protams, izstādē tiks piedāvāti ne visi kolekcijas eksponāti, bet tikai interesantākie.

Izstādes „Kontracepcijas galerija” atklāšana Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks 29.augustā plkst.16:00.

Atgādināsim, ka šī ir ceturtā izstāde no privātkolekcijas. Šāda veida izstāžu ciklu bija atklājusi mērs Žanna Kulakova ar patvāru un gludekļu ekspozīciju.

Vēlāk juriste Dzintra Nikolajenko bija piedāvājusi plašai publikai apskatīt viņas varžu kolekciju, trešajā izstādē bija iespēja aplūkot porcelāna kolekciju, kuras īpašnieks bija bijušais Transporta un sakaru tehniskas skolas direktors Romualds Maculevičs.


Написать комментарий