Rīgā norisināsies Pasaules čempionāts ielu vingrošanā

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Šodien Rīgā gaidāms Pasaules čempionāts ielu vingrošanā, kas no plkst.11 norisināsies Grīziņkalna parkā, informē Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības preses sekretāre Alise Bērziņa.

Pasākuma dienā notiks ne tikai labāko pasaules ielu vingrošanas atlētu sacensības par pasaules čempiona titulu, ignorējot fizikas likumus, un, iespējams, pasaules rekordu laušana, bet arī tautas klases sacensības visas dienas garumā "Spēks no Latvijas dzelzceļa".

Pasaules čempionātu ielu vingrošanā Rīgā rīko Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība sadarbībā ar Pasaules ielu vingrošanas federāciju un ar "Streetworkout.net fashion" un "OKartes". Sacensībās piedalīsies ielu vingrošanas zvaigznes no ASV, Krievijas, Ukrainas, Spānijas, Bulgārijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Izraēlas, Francijas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas, Ungārijas, Horvātijas, Itālijas, Vācijas un Taivānas.

Visi dalībnieki cīnīsies par pasaules čempiona titulu ielu vingrošanas brīvā stila disciplīnā, rādot savas spējas uz pievilkšanās stieņa, līdztekām un horizontālajām trepēm, kas būs uzstādītas uz skatuves. Pēc brīvā stila sacensībām sportistiem būs iespēja mēģināt pārspēt esošo pasaules rekordu spēka izejās bez akrobātisko elementu izmantošanas. Esošais spēka izeju rekords - 18 reizes - pieder ukrainim Konstantīnam Novikovam, un šis rekords sasniegts šā gada 2.jūnijā Ukrainā.

Sportistu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kurā piedalīsies Deniss Miņins no Ukrainas, Edvards Čeko no ASV, Danila Čerkasovs un Aleksandrs Borisovs no Krievijas, kā arī citi pieredzējuši ielu vingrotāji.

Paralēli čempionāta norisei visas dienas garumā skatītāji varēs piedalīties tautas klases sacensībās "Spēks no Latvijas Dzelzceļa". Sacensībās var piedalīties gan vīrieši, gan sievietes. Dalībnieki tiks sadalīti vecuma grupās, dienas beigās tiks noskaidroti spēcīgākie skatītāji dažādās ielu vingrošanas disciplīnās, - trīs spēcīgākie katrā vecuma grupā katrā no sacensību disciplīnām tiks pie vērtīgām balvām no "Latvijas Dzelzceļa".

Pasaules čempionātam ielu vingrošanā varēs sekot līdzi jebkurš interesents. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja pasākumā būs bez maksas, pārējiem biļete maksās trīs latus. Biļetes iepriekšpārdošanā ja nopērkamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Bez maksas uz pasākumu tiek aicināti bērnu namu un internātskolu audzēkņi. Pateicoties Nacionālo bruņoto spēku atbalstam, pasākumu bez maksas apmeklēt var arī visi Latvijas karavīri, zemessargi, jaunsargi un viņu ģimenes.

Par medicīnisko palīdzību dalībniekiem un skatītājiem nepieciešamības gadījumā rūpēsies medicīnas sabiedrības "ARS" ātrās palīdzības ekipāža, bet par kārtību pasākumā rūpēsies Nacionālie bruņotie spēki.


Написать комментарий