Čerjomušku mikrorajons atradās lietus aplenkumā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pietika nedaudz vairāk par 5 minūtēm, lai uz pusstundu paralizētu automašīnu satiksmi pilsētas centrālās ielas Kandavas un Cietokšņa ielu krustojumā, pie Centrālā pilsētas tirgus un Centra ģimnāzijas.

Stiprs vējš un spēcīgs lietus, kas sākās plskt.18:20, pieņēmās spēkā, pārvēršoties par brāzmainu viesuļvētrai raksturīgu vēju, kas ne tikai neļāva gājējiem pacelt galvu, bet arī lauza lielus kokus pilsētas centrā – Čerjomušku mikrorajonā. Viesuļvētras postījumi ir ļoti nopietni. Tika nolauzti ne tikai pagalmos augušie koki, bet arī koki pie Centra ģimnāzijas, bērnudārza teritorijā, pie ceļiem. Tika pacelti gaisā no mājām norauti šīfera gabali, tika norauti Centrālās tirgus jumta seguma gabali.

Pie veikala „Sports 2000” ieejas stiprs brāzmains vējš ir norāvis pusotru metru lielu caurspīdīgu nojumi. Kāds paspēja piezvanīt uz 112, izsaucot ugunsdzēsēju mašīnu. Glābēji operatīvi darbojās zem spēcīgā lietus, nogriežot lielus zarus no nokritušā liela koka, diezgan ātri (15-20 minūšu laikā) sakārtoja ceļu, lai automašīnas varētu izbraukt. Glābēju brigāde ir pelnījusi cieņu un pateicību no visiem, kas tolaik atradās pilsētas centrā, gaidot pie luksoforiem. Panikas nebija. Visi labi saprata esošo situāciju. Labi, ka tas viss notika vakarā, nevis dienas laikā. Bērnudārza teritorijā pie smilšu kastes nokritušais lielais koks varēja izraisīt nelaimi. Kāds autovadītājs bija atstājis automašīnu ierastā vietā pie mājas un vēlāk pa logu ieraudzīja tikai pusi no automašīnas. Automašīnas otrā puse atradās zem koka zariem. Cietušo nav. Šāda veida nepatīkamus brīžus piedzīvoja mūsu pilsētas centra Čerjomušku mikrorajona iedzīvotāji.



Написать комментарий