Latgalē jaunajā medību sezonā ir nomedīts pirmais vilks 3

foto kazzdreamer.blogspot.com
foto kazzdreamer.blogspot.com

Neskatoties uz salīdzinoši nelielu platību, mūsu valsts atšķiras ar bagātu un daudzveidīgu faunu. Droši vien tāpēc medības un zveja ir tik populāras.

Dienvidlatgales virsmežniecības inženieris medību jautājumos Viesturs Arbidāns Gorod.lv pastāstīja, ka mūsu valstī medību sezona sākas 1.aprīlī un ilgst līdz 31.martam. Kaut arī mežacūkas ir medījamas visu gadu. Latvijas teritorijā dzīvojošo dzīvnieku lielākās daļas medības nosaka likums.

15.jūlijā tika oficiāli atklāta vilku medību sezona, kas turpināsies līdz 31.martam. Viesturs Arbidāns atzina, ka vilku populācija Latgales mežos ir būtiski palielinājusies. Saskaņā ar oficiālās statistikas datiem, kopumā Latvijas mežos šobrīd mīt aptuveni 1 000 pelēču. Mūsu pierobežas reģionā nereti notiek pelēču no Krievijas un Baltkrievijas migrācijas gadījumi.

Sakarā ar vilku skaita būtisku pieaugumu jaunajā 2012.-2013.gada medību sezonā atļauts nomedīt 200 vilku. Pagājušajā gadā drīkstēja nomedīt 150 vilkus. Tiesa, nepieciešamības gadījumā pēc noteiktā limita izpildes vilku nomedīšanas apjoms varētu būt palielināts.

Jaunās sezonas pirmo vilku latgaliešu mednieki nomedījuši Preiļu novadā. Mednieku vairākums pelēčus medī ziemā, kad dzīvnieku ir vieglāk atrast pēc pēdu nospiedumiem sniegā.


Написать комментарий

Turpinot tādā ātrumā izcirst mežus, dzīvnieki saspiedīsies mazā bariņā, atliks ar vienu ložmetēja kārtu un miers.

Varbuut labaak shaushanas vietaa vinjus iemidzinaat un paarvest uz citaam Eiropas valstiim?

Suns: Varbuut labaak shaushanas vietaa vinjus iemidzinaat un paarvest uz citaam Eiropas valstiim?

tas gan bútu pársteigums dzívniekam... pamosties kkur Spánijá ))))))

Написать комментарий