Filipo Indzagi noslēdzis futbolista karjeru

foto acmilan-shqip.org
foto acmilan-shqip.org

Par karjeras beigām paziņojis pieredzējušais Itālijas futbolists Filipo Indzagi, kurš kopš 2001.gada spēlēja A sērijas komandā "AC Milan".

Turpmāk 38 gadus vecais Indzagi pievērsīsies trenera darbam, strādājot ar "AC Milan" jauniešu komandu U-17 vecuma grupā, ar kuru viņam noslēgts līgums uz diviem gadiem.

"Sāku realizēt jaunu sapni - kļūt par treneri un kādreiz uzvarēt UEFA Čempionu līgā," izteicās Indzagi. "Centīšos, lai mani trenera principi būtu līdzīgi Karlo Ančeloti principiem, kuram par visu esmu neizsakāmi pateicīgs.

"Es vienkārši nevarēju pāriet uz citu komandu. Nesen saņēmu labu piedāvājumu no Anglijas kluba, taču nespēju to pieņemt," atzina Indzagi.
"Protams, es sapņoju, ka kādu dienu kļūšu par "AC Milan" lielās komandas galveno treneri, ar kuru triumfētu UEFA Čempionu līgā," piebilda pieredzējušais futbolists.

Indzagi aizvadīja spožu futbolista karjeru, kuras laikā vienu reizi kļuva par pasaules čempionu un divreiz triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā. Tāpat viņš kļuva par pirmo futbolistu pasaulē, kurš guvis vārtus visos turnīros, kuros piedalās Eiropas klubi.

Karjeras laikā Indzagi visos Eirokausu turnīros kopumā guvis 70 vārtus, šajā statistikas rādītājā atpaliekot vienīgi no spāņu uzbrucēja Raula, kura kontā 77 precīzi sitieni.

Karjeras laikā Indzagi ir spēlējis tikai Itālijas klubos - "Piacenza", "Leffe", "Verona", "Parma", Bergāmo "Atalanta" un Turīnas "Juventus".
"AC Milan" komandas sastāvā Indzagi 296 spēlēs guva 125 vārtus. Savukārt Itālijas valstsvienības rindās uzbrucējs piedalījās 57 mačos, kuros izcēlās ar 25 precīziem sitieniem.

Savu pēdējo spēli "AC Milan" sastāvā Indzagi aizvadīja 13.maijā, kad mačā pret "Novara" futbolistiem par prieku visiem līdzjutējiem guva uzvaras vārtus.


Написать комментарий