Paaudžu diena Novada svētkos „Dagdai-20

publicitātes foto
publicitātes foto

Jau no rīta pašiem mazākajiem novada iedzīvotājiem bija iespēja redzēt pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” darbinieku iestudētu izrādi “Anisa un viņas draugi”. Pēc šīs izrādes bērni turpināja rotaļas pie bērnu un jauniešu centra pasākumā „Rotaļu lāde”, informē Dagdas pašvaldība.

Tajā pašā laikā pie Veselības un sociālo pakalpojumu centra “Dagda” notika koncerts novada senioriem. Šajā pasākumā uzstājās novada pašdarbības un nevalstisko organizāciju kolektīvi – bērni, jaunieši, invalīdu brālība, pensionāru biedrība u.c. Šis koncerts bija īpašs ar to, ka to apmeklēja ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet gan arī veco ļaužu pansionāta „Ābeļdārzs” iemītnieki un veselības centrā esošie cilvēki.

Pēcpusdienā notika Jauniešu iniciatīvu centra atklāšana, kurš tapa Latvijas un Šveices sadarbības programmas rezultātā. Atklāšanā piedalījās pats Šveices Konfederācijas Pilnvarotais un ārkārtējais Vēstnieks Latvijā Valters Hafners (Walter Haffner) ar kundzi.

Pēc atklāšanas notika jauno talantu konkurss „Zvaigžņu lietus Dagdā”, kurā novada iedzīvotāji rādīja māku dziedāt, dejot, gleznot, meistarot un veidot. Skatītāju simpātīju ieguva jauniešu hip-hopa deju grupa „Hot Penguin”, kuri pēc tam savu dāvanu, divas biļetes uz Laura Reinika koncertu, uzdāvināja savai simpātijai Santai Juhnevičai. Jauniešu biedrības „Dagne” sipmātīju balvu ieguva Ilze Platace. Konkursa uzvarētāji Olita Brenča, Edmunds Brenčs un Edvīns Ļahs par saviem origami darbiem saņēma galveno balvu – lielu stikla figūru lāses formā un dāvanu karti no pasākuma sponsora SIA „Antaris”. Tāpat arī iedzīvotājus priecēja baikeru ierašanās.
Vakara noslēgumā parka estrādē notika diskotēka „Putu ritmi”, par kuru visi bija lielā sajūsmā, jo Dagdā tāda diskotēka notika pirmo reizi.



Написать комментарий