Daugavpils pilsētas domē apbalvoja balkonu konkursa uzvarētājus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jūnijā Daugavpilī startēja tradicionālais balkonu, lodžiju un terašu konkurss. Saskaņā ar tā noteikumiem, stingra komisija novērtēja pilsētas noformējumu divās grupās un sešās nominācijās.

Šogad tika novērtētas arī ēku piegulošo teritoriju puķu dobes un pagalmu noformējums. Pagājušajā gadā konkursā piedalījās 36 pilsētnieki, bet šogad konkursam pieteicās jau 50 cilvēki.

Konkursa komisija, novērtējot darbus, ņēma vērā kompozīciju oriģinalitāti, augu un kompozīciju saskaņošanu ar ēkas fasādi, kā arī puķu dobju vizuālo risinājumu un augu saskaņošanu ar kopējo pagalma ainavu.

Šodien, 24.jūlijā, Daugavpils pilsētas domes lielajā zālē tika apbalvoti konkursa uzvarētāji. 

Mērs Žanna Kulakova pateicās visiem konkursa dalībniekiem par lieliskām idejām, centieniem un prasmēm. „Ļoti patīkami, ka šogad konkursā piedalījās veselas ģimenes. Kaimiņi palīdzēja viens otram iekārtot puķu dobes pagalmos, padarot mūsu pilsētu vēl skaistāku”, - teica Domes vadītāja.
Neviens nepalika bez dāvanām – vienu daļu apbalvoja ar pateicības rakstiem, citai pasniedza piemiņas dāvanas.

Pirmo vietu un naudas balvu 50 latu apmērā puķu dobju un pagalma teritorijas noformējuma grupā ieguva Česlavs Šostakovskis. „Sudrabu” šajā grupā ieguva Silvija Elste un Gaļina un Andrejs Malahovi, kuri saņēma naudas balvu 30 latu apmērā.

„Bronzu” sadalīja konkursa divas dalībnieces – Anfisa Makarova un Janīna Ulaševiča, kurām tika pasniegta naudas balva 20 latu apmērā.
Diemžēl pirmajā konkursa grupā – par balkonu noformējumu – stingra žūrija nevienam nepiešķīra pirmo vietu. Otro vietu ieguva Iraida Šarenkova, bet trešo – Ivans Prekels.
Īpaša balva tika pasniegta konkursa vecākajai dalībniecei – daugavpilietei Valērijai Meinertei. Viņa ir 85 gadus veca, taču, neskatoties uz solīdo vecumu, ir enerģijas pilna un ir noformējusi savu nelielu dārzu Strādnieku ielā.

„Es dzīvoju divstāvu mājā pirmajā stāvā un gandrīz 40 gadus darbojos savā nelielajā dārzā. Kādreiz kopā ar krievu ģimeni, kura dzīvoja augšā kaimiņos, iekārtojām mūsu puķu dobes. Šobrīd kaimiņi ir miruši, māja palika tukša, bet vienalga man gribās sakopt un izrotāt pagalmu, ko es arī daru, cik ir manos spēkos.
Strādāt dārzā man nav grūti. Jo ir tik patīkami, kad ir iespēja baudīt ziedošo puķu dobi un kad to dara arī garāmgājēji”, - pastāstīja Valērija Meinerte.



Написать комментарий