E.Sprūdžs atvainojās latgaliešiem par publikāciju, kurā tika runāts par viņu degradāciju 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 19.jūlijā, Latvijas plašsaziņas līdzekļi saņēma no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas biroja vēstuli ar ministra Edmunda Sprūdža komentāriem par laikrakstā „Dienas Bizness” publicēto rakstu „Sprūdžs: latgalieši pieraduši pie valsts naudas un pamazām degradējas”.

Vēstulē tiek runāts, ka Sprūdžs atvainojas latgaliešiem, kuri varētu apvainoties uz šādu publikāciju, kaut arī jāatvainojas būtu laikraksta žurnālistiem, kuri nepareizi un patvaļīgi interpretēja un kļūdaini tulkoja ministra teikto intervijā krievu valodā iznākošajam laikrakstam „Delovije Vesti”.

Ministra biroja vadītāja ziņo, ka E.Sprūdžs tiešām kritizēja bezdarbnieku dzīvesveidu, ja tie ir gatavi gaidīt, kad darbs pats pie viņiem atnāks. Ministrs arī atzīmēja, ka degradē tikai tie cilvēki, kuri ir pieraduši pie pabalstiem, nevis visi latgalieši.

Ministrs nekad nav vispārinājis Latgales bezdarbnieku problēmas uz visiem Latgales iedzīvotājiem, ziņo Ministra biroja vadītāja. „Latgalē ir ne tikai daudz bezdarbnieku, bet arī ļoti daudz gaišu, uzņēmīgu un strādīgu Latvijas patriotu. Spītējot objektīvām grūtībām, infrastruktūras trūkumam, attālumam no Rīgas, cilvēku prombūtnei, tikmēr palikušie smagi strādā, gan lauku darbos, gan mazajās ražotnēs, mājas saimniecībās, arī valsts un pašvaldību iestādēs. Man Latgales vizītes paliek atmiņā kā emocionālas, cilvēkmīlestības un viesmīlības piesātinātas”, - citē ministru viņa birojs.

Vēstulē arī tiek ziņots, ka E.Šprūdžs daudz uzmanības velta viņa iniciētajai programmai „Iespēju Latgale”, kuras realizēšanai varētu būt piešķirti 83 miljoni latu un to pareizās izmantošanas gadījumā tiktu sasniegti programmas mērķi, tai skaitā tiktu samazināts bezdarba līmenis Latgalē.


Написать комментарий

Tur nav ko atvainoties, tas tik tiešām tā ir un visi to saprot.