Daugavpils deputāti uzslavēja 10.vidusskolu par taupību un iniciatīvu izveidot zoodārzu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti pieņēma lēmumu atļaut Daugavpils 10.vidusskolai pieņemt 1 250 latus, lai izveidotu skolā zoodārzu. Minētie līdzekļi tiks pieņemti no biedrības „Labie darbi”, kura nesen organizēja projektu konkursu un kurā Daugavpils 10.vidusskola uzvarēja ar ideju organizēt zoodārzu.

Piešķirtie līdzekļi tiks izmantoti, lai iegādātos 8 būrīšus, 2 terārijus, zoodārza telpu remontdarbiem domātos būvmateriālus, kā arī nepieciešamo inventāru, dzīvnieku barību un literatūru par dzīvnieku turēšanu mājas apstākļos.

10.vidusskolas direktore Ina Kirņičanska paziņoja, ka mācību iestādē jau atrodas “dzīvais stūrītis”, kurā dzīvo uzdāvinātie dzīvnieki – papagaiļi, trusis, šinšilla, smilšu peles, žurkas, zivtiņas. Šobrīd iemītnieku kļuvis vairāk, jo cilvēki, kuri nespēj parūpēties par dzīvniekiem, atnes tos uz skolu.

Lēmuma projekta apstiprināšanas gaitā vicemērs Līvija Jankovska atzīmēja, ka tas ir labi, ka minētā vidusskola nākusi klajā ar šāda veida iniciatīvu. Savukārt I.Kirņičanska pateicās deputātiem un tiem pilsētas iedzīvotājiem, kuri balsoja par projektu, dodot tam iespēju uzvarēt.

Atbildot uz mēra Žannas Kulakovas repliku par to, vai vidusskolas zoodārzs plāno nākotnē sastādīt konkurenci mūsu Latgales zoodārzam, I.Kirņičanska atzīmēja, ka viņi jau ir sākuši sadarboties ar Latgales zoodārzu un konkurēt ar to neplāno.

Pēc lēmuma par zoodārza izveidi apstiprināšanas deputāti apstiprināja arī grozījumus mācību iestādes ienākumu un izdevumu tāmē. Vidusskolai tika atļauts kanalizāciju remontdarbos ietaupītos līdzekļus izmantot garderobes remontam, kuru skolas darbinieki sakārtos pašu spēkiem, par pašvaldības līdzekļiem iegādājoties tikai būvmateriālus. Vicemērs Vitālijs Azarevičs uzslavēja vidusskolu par to, ka tā cenšas vairākus darbus veikt pašu spēkiem.


Написать комментарий