Pēc videonovērošanas kameru uzstādīšanas municipālā policija varēs papildus nobraukt aptuveni 100 km dienā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes deputāti vienbalsīgi apstiprināja lēmumu piešķirt Municipālajai policijai 25 870 latus videonovērošanas posteņa ierīkošanai no šī gada 1.augusta.

No šīs summas, kas tika piešķirta līdz gada beigām, aptuveni 22 tūkstoši latu tiks izmantoti darbinieku algām, nedaudz vairāk par 2 tūkstošiem – formastērpiem. Pārējie līdzekļi tiks izmantoti, lai veiktu veselības stāvokļa pārbaudi, iegādātos kancelejas preces, stacionāru telefonu, metālisku drēbju skapi, kā arī apdrošināšanai un degvielai.

Jāatzīmē, ka sakarā ar videokameru uzstādīšanu tiek prognozēts, ka policijas darbiniekiem vajadzēs biežāk izbraukt pilsētā. Saskaņā ar tāmi Municipālās policijas darbiniekiem tika papildus piešķirti vidēji degvielas 6 litri diennaktī, t.i., pienākumu pildīšanai policisti varēs papildus nobraukt aptuveni 100 km dienā.

Lēmuma apstiprināšanas gaitā deputātiem paziņoja, ka līdz ar videokameru uzstādīšanu pilsētas centrs un cietoksnis tiek novēroti pilnībā un daļēji – arī citi mikrorajoni. Kameras no skolām, kas tika ierīkotas eiroprojekta ietvaros, arī tiks iekļautas kopējā sistēmā. Svarīgi, ka aptuveni desmit videokameras tiks uzstādītas gar 18.Novembra ielu, kur satiksme ir īpaši aktīva.

Saskaņā ar projektu, signāls no 55 videokamerām, kas tiks ierīkotas 28 vietās, tiks saņemts vienotā pultī. Videokameru ierīkošanas vietas dažādos pilsētas rajonos tika saskaņotas ar Valsts policijas darbiniekiem.

Deputātiem pastāstīja, ka ierīkotajai sistēmai būs daudzas iespējas, nākotnē to varēs modernizēt, lai pēc numura noteiktu meklēšanā esošo automašīnu un pēc sejas – meklēšanā esošo personu.


Написать комментарий