Latvijas Olimpiādes pirmajā sacensību dienā sasniegti pieci valsts rekordi peldēšanā

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Latvijas trešās Olimpiādes pirmajā sacensību dienā piektdien tika sasniegti pieci jauni Latvijas rekordi peldēšanā.

100 metru distancē brasā sievietēm uzvaru ar jaunu Latvijas rekordu izcīnīja Aļona Ribakova, kura finišēja pēc minūtes un 9,70 sekundēm.

Vēl Ribakova laboja valsts rekordu arī 200 metru kompleksajā peldējumā, finišējot pēc divām minūtēm un 17,01 sekundes.

100 metros tauriņstilā sievietēm jaunu Latvijas rekordu sasniedza Gabriela Ņikitina, distanci veicot minūtē un 0,89 sekundēs.

Savukārt vēl divi Latvijas rekordi piektdien tika laboti stafetes sacensībās, turklāt abas reizes to paveica Rīgas pilsētas pārstāvji. 4x100 metru kombinētajā stafetē sievietēm rīdzinieces uzrādīja rezultātu četras minūtes un 17,79 sekundes, bet 4x100 metru brīvā stila stafetē vīriešiem Rīgas komanda uzvarēja ar laiku trīs minūtes un 24,47 sekundes.

Pēc pirmās dienas sacensībām 30 medaļas Latvijas Olimpiādē izcīnījuši Rīgas pilsētas sportisti, kuru kontā ir 13 zelti, 12 sudrabi un piecas bronzas. Otrajā vietā atrodas Liepāja, kuras sportisti tikuši pie četriem zeltiem, diviem sudrabiem un piecām bronzas medaļām, bet trešajā pozīcijā ir Jūrmalas sportisti, kuru kontā trīs zelti, pieci sudrabi un desmit bronzas.

Kā ziņots, Latvijas III Olimpiādei pieteikušies 85 no 119 novadiem un sacensībās piedalīsies vairāk nekā 4000 sportistu.

Latvijas Olimpiādes programmā iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi - airēšana, badmintons, basketbols, bokss, burāšana, cīņa, džudo, futbols, galda teniss, golfs, handbols, jātnieku sports, kanoe un smaiļošana, loka šaušana, paukošana, peldēšana, regbijs, riteņbraukšana, svarcelšana, šaušana, taekvondo, teniss, triatlons, vieglatlētika, vingrošana un volejbols. Kopā tiks izcīnīti 228 medaļu komplekti.

Vieglatlētikā, peldēšanā, smaiļošanā, brīvajā cīņā, džudo, riteņbraukšanā, svarcelšanā un BMX piedalīsies Londonas olimpieši. Turklāt BMX sacensībās plāno startēt arī Pekinas olimpisko spēļu čempions Māris Štrombergs.

Latvijas Olimpiāde ir valsts mēroga uz olimpiskiem principiem balstītas kompleksas sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas pilsētu komandas. Tās mērķis ir noteikt Latvijas labākos sportistus vasaras olimpiskajos sporta veidos.

Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados. Pirmās divas Olimpiādes 2004. un 2008.gadā risinājās Ventspilī.


Написать комментарий