Kultūras ministres biroja vadītāja būs Ināra Parādniece – deputāta Parādnieka māte 1

foto gurita.777hp.com
foto gurita.777hp.com

Par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (Nacionālā apvienība) jauno biroja vadītāju kļuvusi Ināra Parādniece, liecina informācija Kultūras ministrijas (KM) mājaslapā.

Ināra Parādniece ir arī ministres partijas biedra Imanta Parādnieka māte, apliecināja pats 11.Saeimas tautas kalps.

Deputāts uzsvēra, ka Parādniece pieņemta darbā savas profesionalitātes dēļ, jo šo pienākumu iepriekš jau mēnesi pildījusi sabiedriskā kārtā, kopš ministre maijā pēc domstarpību saasināšanās ar kultūras nozares profesionāļiem atlaida savu iepriekšējo biroja vadītāju Valteru Bolēvicu.

"Tā nebija ne mana, ne Ināras ideja, un es nekādā veidā šo izvēli neesmu ietekmējis," sacīja Parādnieks.

Ināras Parādnieces CV, ar kuru iepazīstināja deputāts, liecina, ka viņa pēdējos 15 gadus strādājusi ar personāla vadību saistītos amatos valsts pārvaldē – bijusi Administratīvā departamenta direktore Nodarbinātības valsts aģentūrā, Personāla daļas vadītāja Centrālajā dzīvojamo māju privatizācijas komisijā, Civildienesta ieviešanas daļas vadītāja un Personālmenedžmenta attīstības daļas vadītāja Valsts civildienesta pārvaldē.

Viņa arī pēdējos piecus gadus bijusi partijas "Visu Latvijai!" ģenerālsekretāre, bet kopš pagājušā gada – Latvijas Biznesa koledžas pasniedzēja.

Parādniece studējusi tiesību zinātnes un ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātē, viņai ir arī vācu valodas pasniedzēja izglītība.

Parādniece ir jau trešā Jaunzemes-Grendes biroja vadītāja, kopš viņa stājās amatā pagājušā gada novembrī. Sākotnēji viņas biroja vadītāja bija Vita Cīrule, bet no janvāra līdz maijam – Valters Bolēvics.

Savukārt par ministres padomnieci komunikāciju jautājumos kļuvusi Ieva Līne, kas iepriekš bija Nacionālās apvienības preses sekretāre un nodrošināja ministres komunikāciju ar medijiem, kopš darba attiecības vienlaikus ar Bolēvicu tika pārtrauktas arī ar iepriekšējo ministres preses sekretāri Ilutu Bērziņu. Vēl pirms tam Jaunzemes-Grendes komunikāciju padomniece bija Elīna Bīviņa.

Jau vēstīts, ka šopavasar nopietni saasinājās kultūras nozares pārstāvju attiecības ar ministri Jaunzemi-Grendi, kurai tika pārmests komunikācijas trūkums un nepietiekama iedziļināšanās nozares problēmās.

Lai uzlabotu komunikāciju un attiecības ar nozares darbiniekiem, Jaunzeme-Grende nolēma atlaist savu biroja vadītāju Bolēvicu un preses sekretāri Bērziņu, kā arī padomniekus Sarmīti Ēlerti un Intu Dālderi. Ministre arī nolēma uz laiku nepieņemt darbā jaunus biroja darbiniekus.

Jūnija sākumā ministre parakstīja sadarbības memorandu ar Kultūras aliansi, padomnieku amatā apstiprinot trīs Kultūras alianses virzītos pārstāvjus – Radošo savienību padomes ģenerālsekretāru Haraldu Matuli, biedrības "Laiks kultūrai" valdes priekšsēdētāju Juri Dambi un Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju apvienības vadītāju Solvitu Kresi.


Написать комментарий

ārprāts... kultūras cilvēks - kā tad.