Dzintaru koncertzāles rekonstrukciju plāno beigt 2014.gada pavasarī

foto vietas.lv
foto vietas.lv

Dzintaru koncertzāles rekonstrukcija, kas izmaksās aptuveni astoņus miljonus latu, tiks sākta septembrī, bet darbus pilnībā pabeigt plānots 2014.gada pavasarī, intervijā pastāstīja Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.

Pašlaik notiek konkursa pieteikumu izvērtēšana. "Rekonstrukcijas darbi tūlīt faktiski ir jāsāk. Lai mēs nezaudētu nevienu dienu, tie ir jāsāk pietiekami vērienīgi," norādīja mērs.

Darbi tiks plānoti tā, lai nākamajā sezonā pasākumi koncertzālē varētu notikt, tāpēc rekonstrukciju paredzēts veikt divās daļās.

"Pirmajā posmā plānots visu izdarīt tā, lai tiktu pabeigtas visas nesošās konstrukcijas, lai tur varētu jau netraucēti notikt visi ieplānotie koncerti un pasākumi," paskaidroja Truksnis.

Savukārt nākamā gada rudenī paredzēts veikt apdares darbus, iekšējās instalācijas.

"Pietiekami vērienīgi darbi ir paredzēti – pilna rekonstrukcija, restaurācija. Tā kā tas ir valsts kultūras piemineklis, rekonstrukcijas darbi tiks veikti, saglabājot to, kas ir jāsaglabā, tajā pašā laikā moderni izbūvējot pagrabstāvu, izveidojot arī virszemes stāvā dažādas komunikācijas, ģērbtuves, tualetes, grimētavas, skatuves mehānismus, garderobes, kafejnīcas," pastāstīja Truksnis.

Koncertzāles remontam ņemts aizņēmums no valsts.

"Finanšu ministrijas kreditēšanas portfelī ir ielikta nauda, kuru Jūrmalas pašvaldība šajā gadījumā var ņemt kā aizņēmumu no Valsts kases tieši šim mērķim – valsts kultūras pieminekļa restaurācijai," informēja mērs.


Написать комментарий