Tautas fotostudijas dalībnieki parādīja daugavpiliešiem mainīgo Dinaburgas cietoksni

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 4.jūlijā, Latgales Centrālās bibliotēkas abonentu zālē notika izstādes „Dinaburgas cietoksnis” atklāšana, kurā savus darbus piedāvāja tautas fotostudijas „Ezerzeme-F” dalībnieki.

Tās vadītājs Viktors Savčenko pastāstīja, ka izstādē var aplūkot astoņu Daugavpils autoru 44 darbus, kuri atspoguļo mūsu vēsturiskās pērles un galvenā Daugavpils tūrisma objekta ārējo izskatu. „Latgales Centrālo bibliotēku katru dienu apmeklē liels cilvēku skaits, tāpēc mums ir prieks par iespēju nodemonstrēt savus fotodarbus un parādīt, kas notiek ar mūsu arhitektūras pieminekli, kādā veidā tas mainās un atdzīvojās”, - uzskata Viktors Savčenko.

Izstādē iespējams aplūkot Dinaburgas cietoksni dažādos gadalaikos un dažādās krāsās. Var aplūkot gan sniegotas redutes, gan pie lielgabala spēlējošus bērnus, gan skaisto svešinieci, kura skatās pa logu, gan kara filmas darba momentus, gan fotokarti-špikeri, kas nemaz nav sliktāka par slaveno Google, var redzēt par kultūras ministru, kurš cenšas šķērsot pārraktu ielu.

Fotogrāfs Valērijs Cigankovs atzīmēja, ka katram no izstādes autoriem ir savs cietoksnis, jo fotokamera ļauj katram nedaudz savādāk iemūžināt pazīstamās un pierastās vietas. Jāatzīmē, ka Valērija dzīve jau sen un ļoti cieši ir saistīta ar Daugavpils cietoksni – sākumā viņš šeit mācījās, vēlāk strādāja kara aviācijas skolā, kas kādreiz atradās cietokšņa teritorijā, pašlaik viņš šeit dzīvo. „Man patīk atrast kaut ko jaunu un neparastu sen zināmās vietās, un Cietoksnis tam der ideāli”, - ir pārliecināts Valērijs Cigankovs.
Vēl vienai izstādes dalībniecei Svetlanai Pokulei ļoti patīk fotografēt „dzīvu” Cietoksni. „Man patīk fotografēt nevis statisku vēsturisko pieminekli, bet vietu, kur dzīvo cilvēki un dzīve iet uz priekšu. Piemēram, fotografēt bērnus, kuri spēlējas pie cietokšņa lielgabala, tā nav vēsturiskā lieta, bet gan tikai rotaļlieta, kas palīdz jautri pavadīt laiku. Lieliski, ka arī pašlaik mūsu Cietoksnis sāk atdzīvoties un piesaista gan tūristus, gan pilsētniekus”, - pastāstīja Svetlana.

Starp citu, pagājušā gada pavasarī šo Dinaburgas cietoksnim veltītu fotoizstādi pirmie ieraudzīja Pskovas iedzīvotāji, kur tautas fotostudijas delegācija bija devusies pēc krievu puses uzaicinājuma. Pašlaik nedaudz papildinātā fotoizstāde priecēs daugavpiliešus visas atlikušās vasaras garumā.
 



Написать комментарий