Dombrovskis nekomentē Lietuvā iespējamo referendumu par Visaginas AES būvniecību

foto green-blog.org
foto green-blog.org

Latvijas premjers Valdis Dombrovskis piektdien atteicās komentēt iespēju, ka Lietuvā varētu tikt rīkots referendums par Visaginas atomelektrostacijas būvniecību, uzsverot, ka katrā valstī var izlemt, par ko rīkot referendumu.

"Kas attiecas uz iespējamo referendumu, tad katra valsts izlemj, par kādiem jautājumiem rīkot referendumu. Tāpēc nedomāju, ka būtu vietā to komentēt," sacīja Dombrovskis žurnālistiem Briselē, kur viņš piedalījās Eiropas Savienības (ES) samitā.

Dombrovskis uzsvēra, ka "Latvija ir ieinteresēta piedalīties šajā projektā, mēs pašlaik strādājam kompāniju līmenī pie vairākiem neatrisinātiem jautājumiem, kas attiecas uz finansējumu, dažiem citiem jautājumiem".

"Mums galvenais jautājums ir projekta finansiālā puse, jānodrošina, ka mums ir energouzņēmums, kas spēj konkurēt "Nord Pool Spot" tirgū," piebilda Latvijas Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka jūlija vidū Lietuvas Seims pēc 55 deputātu pieprasījuma ārkārtas sēdē lems, vai Lietuvā jārīko referendums par Visaginas AES būvniecību.

Lietuva plāno uzbūvēt jauno AES valsts ziemeļaustrumu pilsētā Visaginā, kur atrodas arī apturētā Ignalinas AES, ko ES uzskata par nedrošu. Paredzēts, ka projektā iesaistīsies arī Latvija un Igaunija.


Написать комментарий