Saūda Arābija pirmo reizi ļaus sievietēm piedalīties olimpiskajās spēlēs

foto mideastposts.com
foto mideastposts.com

Saūda Arābija pirmo reizi ļaus šīs valsts sportistēm piedalīties olimpiskajās spēlēs, paziņoja tās vēstniecība Londonā.

Saūdas Arābijas Olimpiskā komiteja vēl izskatīs to, kuras sportistes var kvalificēties vasarā gaidāmajām Londonas Olimpiskajām spēlēm. Pagaidām vienīgā reālā kandidāte uz piedalīšanos olimpiādē ir jāšanas sporta pārstāve Dalma Rušdi Malhasa, bet Saūda Arābijas Olimpiskās komitejas amatpersonas pieļāva iespēju, ka tiks izraudzītas arī citas sportistes.

Šīs valsts olimpiskā komiteja sievietēm prestižajā sporta pasākumā ļaus piedalīties tikai ar nosacījumu, ka viņas piedienīgi ģērbsies – valkās platu apģērbu un galvas segu, kas nosegs matus, bet ne seju.

"Šis ir ļoti jūtīgs jautājums," BBC atklāja Saūda Arābijas Olimpiskās komitejas pārstāvis. "Saūda Arābijas karalis Abdullahs II mēģina uzsākt reformas, atrodot līdzsvaru starp ātru un lēnu lēmumu pieņemšanu."

Sievietēm Saūda Arābijā jāsaskaras ar virkni ierobežojumu, sākot no prasības nosegt ķermeni no galvas līdz pirkstgaliem sabiedriskās vietās līdz obligātai vīriešu kārtas aizbildņa atļaujai ceļojuma gadījumā. Tāpēc lēmums ļaut piedalīties olimpiskajās spēlēs esot liels solis pretī pārmaiņām.


Написать комментарий