Kazahstānā robežsargi patvaļīgi atstāj posteni

foto brian.ch / cc by 2.0
foto brian.ch / cc by 2.0

Vienpadsmit robežsargi Kazahstānā patvaļīgi pametuši savu posteni, notiek to meklēšana, atsaucotiez uz robežsardzes paziņojumu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Agri 18. jūnija rītā 11 obligātā dienesta robežsargi no kontrolpunkta "Tersairik", kuri 2011. gada novembrī iesaukti Zaisanskas robežsardzes vienībā, bez ieročiem patvaļīgi atstājuši posteņa teritoriju," teikts robežsardzes paziņojumā.

Dezertierus meklē robežsardze, policija un nacionālās drošības komiteja. Posteņa priekšnieks sākumā mēģinājis pats organizēt meklēšanu, par ārkārtas stāvokli vadībai paziņojot tikai vakarā. Robežas apsardzi postenī nodrošina uz turieni nosūtītās papildus robežsargu vienības.

"Saskaņā ar provizoriskiem datiem, patvaļīga posteņa atstāšana ir ārpus reglamenta attiecību sekas," teikts paziņojumā. Ierosināta krimināllieta par bezdarbību vai dienesta pilnvaru pārkāpšanu un ļaunprātīgu izmantošanu.

Šīs nav pirmais ārkārtas atgadījums uz Kazahstānas robežām. Maija beigās kādā postenī tika atrasti apdeguši 14 robežsargu un viena mednieka līķis. Viņu slepkavībās apsūdz kādu citu karavīru.


Написать комментарий