Pārkāpumi uz valsts robežas un valsts iekšienē

foto Artis Vītols, VRK
foto Artis Vītols, VRK

Aizvadītajā diennaktī, šā gada 12.jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 33 likumpārkāpējus, portālu gorod.lv informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore Kristīne Pētersone.

Uz ārējām robežām konstatēti 11 robežpārkāpēji:

Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā par viltotas Kirgizstānas vadītāja apliecības izmantošanu aizturēts Kirgizstānas pilsonis. Par viltota dokumenta izmantošanu uzsākts kriminālprocess.

Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā un Daugavpils pārvaldes Silenes robežkontroles punktā robežsargi lieguši ieceļošanu Latvijā 4 Gruzijas un 1 Turcijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Daugavpils pārvaldes Pāternieku robežkontroles punktā un Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi aizturējuši 1 Baltkrievijas un 1 Ukrainas pilsoni, kuriem izceļojot no valsts konstatēti uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi.

Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā un Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši izceļošanu no valsts 2 Latvijas pilsoņiem, kuru pases nav derīgas ceļošanai ārpus Šengenas zonas valstīm.

Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši izceļošanu no valsts 1 nepilngadīgam Latvijas pilsonim, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas pastāvīgai izceļošanai no Latvijas.

Valsts iekšienē konstatēti 14 likumpārkāpēji:

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus, robežsargi par ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumiem aizturējuši 8 Lietuvas, 3 Nigērijas, 2 Krievijas un 1 Igaunijas pilsoni.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 8 pārkāpumus. 5 Latvijas, 1 Krievijas, 1 Igaunijas un 1 Lietuvas pilsonis, atrodoties pierobežā vai ar transportlīdzekli šķērsojot valsts robežu, nevarēja uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādā veidā pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības.


Написать комментарий